Aceasta prajitura densa, cu multe fructe si nuci, poate deveni specialitatea mesei de sarbatori. Are un aspect festiv si este foarte gustoasa. Poate fi servita la o ceasca de ceai sau cafea.

Ingrediente:

Metoda de preparare:

Incinge cuptorul la 180 grade.

Unge cu ulei o tava rotunda pentru prajitura si tapeteaza cu hartie de copt.

Intr-un bol, amesteca faina cu zaharul, cacaoa, nucsoara si scortisoara.

Cu ajutorul unui blender mixeaza smochinele, romul sau sucul de struguri, uleiul si cafeaua, pana obtii o pasta consistenta.

Toaca si ciocolata si adaug-o in compozitie.

Adauga apoi in blender si migdalele, alunele de padure, curmalele si coaja de lamaie.

Presara apoi si ingredientele uscate si amesteca usor.

Toarna compozitia rezultata in tava si presara pe margini fulgii de migdale.

Da prajitura la cuptor pentru 50-60 de minute.

Cand este gata, scoate prajitura din cuptor si las-o sa se raceasca complet inainte de servire.