Scorțișoara, din coaja arborelui de scorțișoară, este folosită de mult timp atât pe post de condiment, cât și ca medicament tradițional. Ca supliment, o găsim în capsule, ceaiuri și extracte. Deși cercetările unor laboratoare sugerează posibilități terapeutice interesante, până acum, medicii nu o recomandă pentru nicio problemă de sănătate.
Scăderea zahărului din sânge
Mai multe studii pe adulți și animale cu diabet au descoperit că scorțișoara poate ajuta la scăderea zahărului din sânge, deși altele nu au arătat rezultate similare. Oamenii de știință încă nu știu cum poate funcționa scorțișoara. De asemenea, nu este clar cât ați lua și cât timp ar putea dura rezultatele.
Stimulează metabolismul bazal
Un ulei esențial din scorțișoară numit cinnamaldehidă poate viza celulele adipoase și le poate face să ardă mai multă energie, potrivit unui studiu de laborator. Aceasta este o veste interesantă pentru oricine încearcă să slăbească, dar cercetarea este încă în stadii incipiente. Avem un drum lung de parcurs.
Mentine pielea grozavă
Căutați pe internet „mască de față cu scorțișoară” și veți găsi o mulțime de rețete care pretind că vor combate cosurile și roșeața. Există foarte puține motive pentru a susține acest lucru – doar un mic studiu care a descoperit că scorțișoara de Ceylon, în special, poate lupta împotriva tipurilor de bacterii cunoscute pentru a cauza acnee. Un alt studiu mic de laborator sugerează că scorțișoara poate stimula producția de colagen, ceea ce ar putea ajuta pielea să arate mai tânără
Ajută la tratarea anumitor tipuri de cancer
În studiile care utilizează animale sau celule crescute în laboratoare, scorțișoara s-a dovedit promițătoare pentru capacitatea sa de a încetini creșterea cancerului și chiar de a ucide celulele tumorale. Avem nevoie de studii bine realizate asupra oamenilor pentru a ști ce rol, dacă este cazul, ar putea juca scorțișoara în vindecarea sau prevenirea cancerului.
Mentine Tensiunea arteriala scazută
Mai multe studii sugerează că, consumul de scorțișoară în fiecare zi timp de 3 luni poate reduce tensiunea arterială sistolica (numărul de sus) cu până la 5 puncte. Sunt necesare studii mai ample pentru a verifica lucruri precum funcționează cu adevărat, cât de mult să mănânci pentru a obține cele mai bune rezultate și cât durează efectul. Și din moment ce aceștia erau oameni care aveau prediabet și diabet de tip 2, nu știm dacă scorțișoara are același efect atunci când nu ai probleme cu zahărul din sânge.
Protejează in mod silențios creierul
Într-un cadru de laborator, scorțișoara a oprit acumularea unei proteine creierului care este un semn distinctiv al bolii Alzheimer. Într-un alt studiu, șobolanii care aveau scorțișoară s-au descurcat mai bine într-un labirint de apă conceput pentru a le testa memoria. Desigur, trebuie să vedem dacă aceste descoperiri sunt valabile atunci când sunt testate pe oameni.
Reduce inflamația la nivelul articulațiilor
Se dovedește că scorțișoara a fost unul dintre cele mai bune luptă împotriva inflamației într-un studiu recent de laborator care a analizat 115 alimente. Deoarece bolile inflamatorii, cum ar fi artrita reumatoidă, devin mai frecvente pe măsură ce îmbătrânești, mai multe cercetări ar putea sprijini utilizarea scorțișoarei ca remediu natural pentru adulții în vârstă pentru a ajuta cu aceste tipuri de afecțiuni.
Scade colesterolul rău LDL
Când 60 de adulți dintr-un studiu mic au mâncat aproximativ 1/4 linguriță de scorțișoară în fiecare zi timp de 40 de zile, colesterolul lor LDL (“rău”) a scăzut. Alte cercetări au descoperit similar cantități de scorțișoară, consumate zilnic timp de până la 18 săptămâni, pot scădea LDL și colesterolul total, în timp ce crește colesterolul HDL (“bun”). Dar este prea devreme pentru a recomanda scorțișoara ca tratament pentru colesterolul ridicat.
Combate actiunea bacteriilor/ drojdiilor
Scorțișoara poate lupta împotriva multor tipuri de bacterii care îmbolnăvesc oamenii, inclusiv salmonela, E. coli și stafilococul. Poate că ar putea fi folosit pe post de conservant natural în alimente și cosmetice. Se pare că scorțișoara are puterea de a distruge ciuperca Candida albicans, care provoacă majoritatea infecțiilor vaginale cu drojdie. Cel puțin, funcționează în laborator. Nu este clar cum – sau chiar dacă ai putea – să folosești scorțișoară pentru a combate sau trata o infecție cu drojdie.
Reglează ciclurile menstruale pentru femeile cu ovar polochistic
În timp ce au luat o doză de 1,5 grame (aproximativ 1/2 linguriță) de scorțișoară în fiecare zi timp de 6 luni, femeile cu sindrom de ovar polichistic într-un studiu mic, dar bine conceput, au avut menstruații mai regulate. Cu toate acestea, rezistența la insulină și nivelurile de androgeni nu s-au schimbat.
Cu sau fărăr efecte terapeutice miraculoase, cafeaua mea are o aromă mult mai bună cu un praf de scorțișoară deasupra.
Sursa: https://www.webmd.com/diet/ss/slideshow-cinnamon