Alimente delicioase care te ajută să ții dietă. Interesant, dar poate fi adevărat? În esență, pierderea în greutate se reduce la o inecuație simplă: mănânci mai puține calorii decât consumi. Secretul este sa consumăm alimente care să ne ajute să ne simțim sătui mai mult timp și să ne reducă pofta de gustări (dulci sau sărate).

Prin compoziția lor și timpul necesar pentru digerare, unele alimente ne stimulează metabolismul, ne mențin sătui și sănătoși.

1. Fasolea

Este accesibilă, sățioasă și versatilă. Este o sursă excelentă de proteine, fibre și este lent digerabilă. După ce mâncăm o porție de fasole, corect preparată, ne vom simți sătui mai multe ore și nu vom fi tentați să ciugulim.

2. Supa

Începeți masa (prânzul sau cina) cu un bol mic de supă.  Astfel, vă veți potoli foamea și veți putea mânca în tihnă restul mesei într-o cantitate rezonabilă, adaptată nevoilor organismului. 

Supa poate avea și consistență mai groasă dar, ca să ne ajute în demersul nostru, nu trebuie să adăugăm smântână, parmezan sau crutoane cu ulei. Ideea de bază este să  păstrăm porția de supă în 100 – 150 de calorii.

3. Ciocolata neagra

Așa cum am mai spus, ciocolata neagră este permisă la dietă! Alegeți un pătrat sau două de ciocolată, minim 85% cacao, pentru o gustare cu savoare. Până la următoarea masă nu veți simți nevoia de alt dulce.

4. Piureuri de legume

Servind piureuri pe post de garnitură, putem introduce mai multe legume în dieta noastră și, astfel, putem să ne bucurăm de alimentele preferate adăugând totodată gust si culoare farfuriei. Și toate acestea cu un volum redus de calorii. 

5. Iaurt cu fructe de pădure

Un mic dejun bogat în proteine ​​ne poate ajuta să rezistăm poftelor pe tot parcursul zilei.

Efectul micului dejun bogat în proteine ​​poate să dureze până seara. Puteți să testați singuri: cum vă simțiți în zilele în care mâncați la micul dejun cereale versus iaurt cu fructe de pădure. Alegeți iaurtul natural în care adăugați fructe de pădure.

6. Nuci

Pentru o gustare grozavă luată în fugă, alegeți o mână mică de migdale, alune, nuci sau nuci pecan. Cercetările arată că atunci când oamenii mănâncă nuci la o gustare, ei mănâncă mai puțin la următoarele mesele.

7. Merele

Alegeți  un măr crocant și plin de savoare în schimbul unui suc de mere. Fructele întregi stopează apetitul într-un mod în care sucurile și piureurile de fructe nu o fac.

Motivul este că fructele crude au mai multe fibre. În plus, mestecatul trimite creierului semnale că am mâncat ceva substanțial.

8. Iaurtul

Indiferent dacă preferi variante grecești sau tradiționale, iaurtul poate fi bun pentru talie.

Un studiu de la Harvard a urmărit peste 120.000 de oameni timp de un deceniu. Iaurtul, dintre toate alimentele care au fost urmărite, a fost cel mai strâns legat de pierderea în greutate.

Asta nu dovedește că iaurtul a provocat pierderea în greutate, dar s-a remarcat printre alte alimente benefice.

9. Grapefruit

Grapefruitul ne poate ajuta să scăpăm de kilograme, mai ales dacă suntem expus riscului de diabet.

Cercetătorii de la Clinica Scripps din San Diego au dovedit că, atunci când persoanele obeze au mâncat jumătate de grepfrut înainte de fiecare masă, au scăzut în medie 3 ½ kilograme pe parcursul a 12 săptămâni. 

Atenție: nu puteți mânca grapefruit sau suc de grepfrut dacă luați anumite medicamente, așa că verificați eticheta de pe toate rețetele și medicamentele sau întrebați-vă medicul.

Concluzia: Cumpărați inteligent! Alcătuiți olistă de cumpărături de pe care să nu lipsească alimentele menționate.

Umpleți coșul de cumpărături cu mai multe proteine ​​slabe, legume proaspete, fructe și cereale integrale. 

Cel mai important lucru, când vine vorba de pierderea în greutate reală, de durată, este imaginea de ansamblu a ceea ce mănânci, și nu anumite alimente.