Este binecunoscut faptul că atunci când mâncăm corect avem toate șansele să ne simțim bine. Importanța unei alimentații echilibrate pentru noi și familia noastră poate fi discutată in foarte multe forme.
Prin recomandările următoare doresc să vă ajut să faceți alegeri înțelepte în ceea ce privește mâncarea pe cer să o consumați și să găsiți alimentele care nu sunt doar convenabile, ci și care miros bine, au gust plăcut și vă ajută să vă simțiți bine.
Medicii pediatri sunt de acord cu faptul ca cei mai sănătoși copii dintre pacientii lor sunt cei care mânâncă echilibrat, conform cerințelor vârstei și activităților fizice, alimente sănătoase. Acești copii au fost mai puțin bolnavi, au avut mai puține probleme de concentrare și disciplină și au obținut rezultate mai bune la școală. Nu numai trupurile ci și mințile le sunt sănătoase.
Oamenii pot evita bolile, pot avea copii mai armonios dezvoltați, cu comportamente bune și pot experimenta mai multă energie, chef de viață și o memorie mai bună prin alegerile nutriționale pe care le fac.
Iată șase pași simpli pe care trebuie să-i faceți pentru a vă îmbunătăți propria alimentație și pentru a vă hrăni mai bine familia:
1. Începeți acum! Nu așteptați până când o criză medicală, cum ar fi cancerul, diabetul sau un atac de cord, vă obligă să înțelegeți cu adevărat importanța nutriției. Nu trebuie să fii aproape doborât fizic pentru a te împiedica să mori prematur.
2. Fiți pasionați. Ai crezut vreodată într-o cauză atât de mult, care să îți consume fiecare clipă liberă? Bun, atunci crede în corpul tău și în nevoia ta de a-l hrăni corect.
3. Cunoașteți-vă alimentația. Cu cât știi mai multe despre importanța nutriției, cu atât vei alege mai informat iar mâncarea ta va avea un gust mai bun. Creșterea cunoștințelor despre importanța unei nutriții echilibrate va face ca alimentele sănătoase să fie mai atrăgătoare pentru tine, nu numai datorită gustului, ci și datorită conținutului lor nutrițional. Este atractiv și distractiv să mănânci când înțelegi cu adevărat ce pui în corpul tău.
4. Schimbați-vă mentalitatea despre mâncare. Gândiți-vă la mâncare ca la un medicament – ca la cea mai bună pastilă preventivă pe care o veți înghiți vreodată și încă una gustoasă în același timp. „Mâncărurile sănătoase” nu se referă la toleranța și frustări, ci mai degrabă este vorba despre promisiunea de a te bucura de o sănătate bună.
5. Modelează gusturile tinere. Primii trei ani din viața unui copil sunt cea mai bună oportunitate de a insufla modele de alimentație pe tot parcursul vieții. Mâncarea pe care o serviți și obiceiurile pe care le promovați devin normele nutriționale ale copilului dumneavoastră.
6. Modelați importanța unei alimentații bune pentru copiii dvs. Deoarece predați mai ales prin exemplu, trebuie să vă evaluați și să vă schimbați propriile obiceiuri alimentare înainte de a le putea modela pe cele ale copiilor.