Constipația este o problemă supărătoare cu care se confruntă atât adulții, cât și copiii. Constipația este evacuarea rară, cu dificultate, a conținutului intestinal. Frecvența scaunelor la o persoană sanatoasă poate varia de la trei pe zi, la trei pe saptamană.

Constipația apare atunci când intervalul dintre scaune depașește trei zile sau atunci când acestea au o consistența crescuta, dură, sunt eliminate cu efort sau chiar durere.

Cum recunoaștem constipația la copii?

Principalele semne ale constipației la copii sunt:

  • mai puțin de 2 scaune pe zi,
  • scaun tare sau dureros,
  • retenția scaunului in rect,
  • istoric de retenție a scaunului.

Cum reglăm digestia?

Fibrele, lichidele și exercițiile fizice sunt cele mai importante trei elemente pentru o digestie sanatoasă.

Consumați multe alimente bogate in fibre. Fibrele sunt componente vegetale, nedigerabile in dieta noastră. Ele au un efect pozitiv asupra activitații intestinale și a digestiei și se găsesc, în principal, în urmatoarele produse alimentare:

  • legume și fructe,
  • produse din cereale integrale,
  • legume cu păstăi (de ex. mazăre, fasole, linte, boabe de guar).

Asigurați-vă, de asemenea, ca beți suficiente lichide. Consumați cel putin 2 litri de lichide pe zi, de preferința apa (nu sucuri acidulate)!

Mișcarea este foarte importantă pentru reglarea digestiei. O plimbare in parc, o alergare ușoară sau câteva minute de dans, sunt doar câteva activități fizice care pot fi și relaxante și utile pentru sanatatea noastră (nu doar pentru tranzit ci și pentru mobilitatea articulațiilor, starea de bine, creșterea capacitații la efort etc).

Ce sunt fibrele alimentare și cum stimuleaza digestia? Fibrele pot fi solubile sau insolubile.

Fibrele solubile sunt folosite ca nutrienți de către bacteriile bune din intestin, de exemplu bifidus, lactobacilus, stimulând dezvoltarea acestora. Se produc astfel acizi grași care au capacitatea să echilibreze cantitatea de apă acumulată în intestin. În același timp, acești acizi grași reprezintă un furnizor de energie pentru mucoasa colonului și pot ajuta la refacerea acesteia. Astfel, activitatea intestinala normala este susținuta in mod optim.

Ce este produsul Optifibre?

Produsul OptiFibre conține fibre solubile – guma de guar partial hidrolizata – care, spre deosebire de fibrele insolubile, sunt metabolizate de flora intestinală și sustin activitatea intestinală normală. OptiFibre este un produs 100% de origine vegetală, foarte bine tolerat de organism si care poate fi utilizat pe termen lung, fara a crea dependență.

Cat timp se foloseste OptiFibre?

Trecerea la o dietă bogată în fibre nu se poate face în mod brusc, ci treptat, intr-o anumită perioada de timp. De asemenea, rezultatele aportului de fibre se pot observa dupa 2-3 zile de consum. Se recomandă administrarea regulată de OptiFibre pentru minim 3 saptamani pentru un efect susținut. Consumul regulat de OptiFibre contribuie la asigurarea aportului zilnic recomandat de fibre. O dietă variată si echilibrată și un stil de viata sănătos sunt, de asemenea, foarte importante. OptiFibre poate fi utilizat pe termen lung fara efecte adverse.

Cum se administreaza Optifibre?

OptiFibre se dizolvă în întregime atât în lichide reci cât și calde (băuturi, supe, sosuri) sau în alimente moi (iaurt, piure de cartofi, piure de măr), fară a afecta consistența și gustul acestora.

Lichide: 1 masură la 200ml.
Alimente moi: 1 masură la 150g.

Amestecati și așteptați ca pulberea să se dizolve complet. Băuturile carbogazoase nu sunt indicate pentru administrarea produsului. A nu se administra pe cale parenterala. Nu este potrivit ca unica sursa de nutritie.

OptiFibre conține gumă de guar parțial hidrolizată sub formă de pudră, fără gust, inodoră, incoloră, solubilă. Se utilizează simplu și ușor și nu afectează gustul sau textura lichidelor sau alimentelor în care este dizolvat. OptiFibre este un produs 100% natural, nu conține coloranți, arome sau conservanți. OptiFibre nu contine gluten si fructoza. Ca urmare a procesului de productie, OptiFibre poate contine urme de lapte/lactoza.

Optifibre este recomandat tuturor persoanelor care au probleme ale tranzitului intestinal. Este recomandat si copiilor cu varsta mai mare de 3 ani, femeilor insarcinate sau care alapteaza. De asemenea, poate fi folosit si de persoanele care sufera de diabet!

*persoanele care au un istoric medical complicat trebuie sa discute cu medicul curant despre folosirea oricaror suplimente alimentare sau modificari ale stilului de viata!

Comanda produsul de AICI!