Mesele bogate si anumite alimente ne provoaca letargie, balonare si gaze. Balonarea apare atunci cand stomacul arata si se simte plin! Potrivit nutritionistilor, aceasta “conditie” apare de obicei atunci cand in organism exista prea multe gaze si apa. Alte cauze ale balonarii sunt si constipatia,  refluxul acid, sindromul de colon iritabil, mancatul in exces, intoleranta la lactoza sau kilogramele in plus.

Una dintre cele mai eficiente metode de a reduce balonarea este consumul de fructe cu un continut mare de apa si de alimente nutritive, care sa ajute digestia.

Iata cateva dintre cele mai eficiente fructe care lupta impotriva balonarii:

Citricele

Portocalele si grapefruit-urile contin intre 80 si 90 procente de apa! Organismul retine apa pentru momentele in care avem cea mai mare nevoie, astfel incat sa nu se deshidrateze. Apa din citrice hidrateaza intens si semnalizeaza organismul ca este in regula sa elimine apa in exces. In plus, o data cu apa, se elimina si sarea in exces pe care o consumam, si care este un factor de risc pentru numeroase probleme de sanatate.

Lamaile sunt diuretice naturale si actioneaza ca laxative atunci cand sunt consumate impreuna cu apa calduta. Asadar, apa plata cu lamaie este un remediu dovedit stiintific pentru balonare si, de ce nu, pentru slabire! De asemenea, si sucul de lamaie adaugat in mancarurile pe care le consumam ajuta la reducerea balonarii!

Pepenele

Pepenele este un alt fruct cu densitate mare de apa, peste 92% din continut! Toate soiurile de pepene sunt diuretice naturale, ceea ce inseamna ca provoaca eliminarea apei in exces din organism prin urina.

In plus, si potasiul din pepene ajuta la eliminarea sodiului din organism si la reducerea balonarii.

Avocado

Adesea, balonarea este cauzata de inabilitatea organismului de a digera alimentele pe care le consumam. Enzimele digestive sunt impartite in functie de capacitatea lor de a metaboliza carbohidratii, grasimile, proteinele si fibrele.

Avocado contine anumite enzime, lipaze, care ajuta la metabolizarea grasimilor. De asemenea, este bogat in potasiu, ceea ce ajuta la reducerea balonarii!

Ananasul

Ananasul contine 85% apa! Insa, contine si o enzima, bromelaina, care ajuta la metabolizarea proteinelor si previne indigestiile.

Asadar, cateva felii de ananas crud sunt ideale pentru o gustare energizanta si care ajuta la reducerea balonarii!

 

Fructele de padure

Afinele, murele sau capsunile sunt fructe cu un continut ridicat de apa, ceea ce ajuta la reducerea balonarii.

In plus, contin cantitati importante de fibre, care ajuta tranzitul intestinal si previn contipatia, una dintre cauzele principale ale balonarii!

 

Bananele

Potasiul din banane regleaza in mod natural nivelul de electroliti si apa din organism. Sodiumul retine apa in organism, in timp ce potasiul are efectul advers.

Asadar, consumul unei banane zilnic ajuta la reducerea balonarii!

 

Kiwi

Aceste fructe micute contin enzime digestive care ajuta la accelerarea digestiei! Doua fructe de kiwi reprezinta o sursa excelenta de potasiu si fibre. Si contin doar 90 de calorii!

 

 

Papaya

Enzimele digestive din papaya ajuta la metabolizarea alimentelor si lupta impotriva inflamatiilor. Papaya este benefica si femeilor, in timpul ciclului mentrual, stimuland digestia.

Papaya contine si cantitati importante de fibre si vitamina A, cu efecte benefice asupra digestiei.