Gutuile sunt fructe de vara putin valorizate, insa daca le-am oferi mai multa atentie am obtine mancaruri delicioase. Ca de exemplu acesta placinta savuroasa, care va parfuma intreaga casa cu arome dulci de vanilie si fructe coapte.

Ingrediente:

Aluat:

Umplutura:

Metoda de preparare:

Laptele se incalzeste usor. In el se dizolva drojdia si zaharul. Acest amestec se toarna peste faina.

Se adauga si ouale, un praf de sare si esentele. Se framanta aluatul pana cand nu se mai lipeste de degete. Aluatul se lasa deoparte la dospit, pana isi dubleaza volumul.

Intre timp, se pregatesc gutuile. Se curata si se dau pe razatoare. Se calesc apoi in ulei, impreuna cu zaharul. Se lasa la calit pana cand se evapora toata zeama.

Se intinde o foaie de aluat, se umple cu gutuile calite si se ruleaza. Se asaza placinta intr-o tava de cozonac. Se mai lasa la dospit timp de 10 minute.

Se da apoi tava la cuptorul incins in prealabil, pentru 30-40 de minute.