Persoanele care sufera de boala celiaca sau intoleranta la gluten au nevoie de o alimentatie speciala, specifica, din care sa lipseasca glutenul. Pentru o paine sau chifle fara gluten, noi va propunem azi o reteta simpla:

Ingrediente:

1 cutie mix de paine fara gluten 
350 ml apa calduta
50 ml ulei de masline
sare
seminte de in.

Mod de preparare:

Incinge cuptorul. Intr-un bol, amesteca mixul pentru paine fara gluten cu sarea, apa calduta si uleiul de masline. Este foarte important ca apa sa nu fie nici fiebinte, nici rece. Amesteca bine toate ingredientele, fie cu ajutorul unei spatule, fie cu ajutorul unui mixer electric.

Formeaza apoi 12 bile pe care le asezi in formele de briose tapetate cu hartie de copt sau unse cu ulei. Lasa chiflele sa creasca la temperatura camerei, timp de 40-50 de minute. Dupa timpul de dospire, unge chiflele cu putin ulei de masline si presara semintele de in (sau orice alt tip de seminte preferi).

Da chiflele la cuptor pentru 40-50 de minute. Cand sunt gata, scoti chiflele si le lasi cateva minute sa se raceasca inainte de a le servi.

Truc: pentru ca chifele sa iasa mai pufoase, pune in cuptor si o oala mica cu apa. Aburii formati de apa calda vor face ca chiflele sa aiba coaja crocanta si interiorul pufos.

Dupa racire, este bine ca chiflele sa fie pastrate intr-o punga de hartie!