Acest delicios chec cu fructe este traditional pe masa de Craciun in mai multe parti ale lumii. Mirodeniile traditionale ale sarbatorii vor umple intreaga locuinta si va vor transpune instant in spiritul Craciunului.
Fara zahar adaugat, acest chec cu fructe este potrivit si pentru persoanele cu intoleranta la gluten.
Ingrediente:
- sucul si coaja rasa de la o portocala
- 150 gr amestec de fructe uscate
- 2 albusuri
- 50 gr ulei de cocos
- 3 lingurite miere
- sare
- 275 ml apa
- 350 gr faina alba fara gluten
- 2 lingurite drojdie uscata fara gluten
- 1 lingurita scortisoara
- nucsoara.
Metoda de preparare:
Intr-un bol, amesteca zeama si coaja rasa de portocala cu fructele uscate. Acopera si lasa asa timp de cel putin doua ore.
Incinge cuptorul si tapeteaza o tava rotunda de chec cu hartie de copt.
Intr-un bol, amesteca albusurile cu ulei de cocos, mierea, sarea si apa. Mixeaza bine pana obtii o compozitie omogena.
In alt bol, amesteca faina cu scortisoara, nucsoara si drojdia. Toarna peste faina ingredientele lichide si amesteca bine, pana obtii un aluat omogen.
Adauga apoi si fructele uscate.
Toarna aluatul in tava de copt si lasa la crescut pentru 60 de minute sau pana ccand isi dubleaza volumul.
Da apoi tava la cuptor, pentru 60 de minute.
Cand este gata, checul se lasa sa se raceasca complet.