Tarta cu ciocolata si pere fara gluten este un desert gustos si usor de preparat, ideal pentru un weekend de rasfat.
Ingrediente:
- 180 gr mix pentru patiserie
- 3 pere
- 200 gr ciocolata neagra
- 110 gr migdale sau alune de padure macinate
- 90 gr unt
- 80 gr zahar
- 150 g smantana vegetala
- 3 oua
- 20 gr cacao.
Metoda de preparare
Intr-un bol amesteca mixul pentru patiserie cu 50 gr zahar, cacao, 1 ou si untul. Amesteca bine cu un tel sau cu mixerul, pana obtii un aluat omogen.
Transfera aluatul intr-o tava unsa cu putin unt. Acopera aluatul cu hartie de copt si presara si boabe de fasole uscata sau boabe de orez, pentru a preveni aluatul sa se umfle in timpul coacerii.
Da tava la cuptorul incins si coace timp de 15 minute.
Mixeaza cele doua oua ramase cu 30 gr zahar, 160 gr smantana si migdalele sau alunele de padure macinate. Amesteca usor. Adauga in compozitie ciocolata topita la bain-marie.
Cand coaja de tarta este coapta, scoate-o de la cuptor si indeparteaza fasolea sau orezul. Toarna amestecul de ciocolata. Curata de coaja perele si taie-le in felii subtiri pe care le aranjezi in cerc peste crema de ciocolata.
Da tava la cuptor pentru 30-40 de minute, pana cand ciocolata din centru se incheaga.
Inainte de a servi, tarta se lasa sa se raceasca complet.