Neocate este un supliment alimentar sigur, usor de folosit. In acelasi timp, poate ajuta copilul sa tolereze mai bine anumite alimente. Atunci cand gatiti cu Neocate este foarte important ca alimentele in care adaugati acest lapte praf sa nu fie fierbinti.

De asemenea, nu este indicat ca recipientele cu Neocate sa fie reincalzite.

Inainte de a gati cu Neocate, este indicat sa verificati toate ingredientele retetelor, pentru a va asigura ca nu exista alergeni.

1 . Piure cu mere si pere

fara oua
fara gluten
fara alune
fara soia
fara peste
fara lapte de vaca

3 portii
De la 6 luni

Ingrediente:
– 1 mar curatat de coaja si taiat cubulete
– 1 para curatata de coaja si taiata in felii
– apa
– 30 ml Neocate LCP

Metoda de preparare:

Marul si para se incalzesc intr-o tigaie cu putina apa, pana cand fructele se inmoaie. Apoi se scurg si se lasa la racit. Cand sunt reci, fructele se paseaza pana cand se obtine un piure fin. Se adauga Neocate LCP, se amesteca usor si se serveste.

Variatii: in acest piure se mai poate adauga si piersica, banana, avocado, pepene galben. Piureul in plus poate fi pastrat la congelator. Dupa decongelare, se adauga Neocate in piureul usor incalzit.

 

2. Supa cu praz si cartofi

fara oua
fara gluten
fara alune
fara nuci
fara soia
fara peste
fara lapte de vaca

De la 1 an
3-4 portii

Ingrediente:
– 2 linguri ulei de masline
– 1 ceapa toccata
– 250 grame cartofi curatati si taiati in cuburi
– 1 praz mediu
– 400 ml supa de legume
– 40 ml Neocate fara aroma

Metoda de preparare:
Intr-o cratita se celeste usor ceapa, prazul si cartofii, pana cand se inmoaie. Se adauga supa de legume, se amesteca si se lasa la fiert 15-20 de minute.

Cu ajutorul unui blender se paseaza bine supa. Se adauga apoi laptele Neocate, se amesteca usor si se serveste.

 

3. Mancarica de fasole

fara oua
fara gluten
fara nuci
fara alune
fara soia
fara peste
fara lapte de vaca

De la 6 luni
4 portii

Ingrediente:
– 2 lingurite ulei de masline
– 1 ceapa toccata marunt
– 50 gr fasole verde fiarta si tocata marunt
– 100 gr fasole fiarta, diverse sortimente
– 25 gr dovleac fierrt
– 2 rosii
– 4 masuri de Neocate LCP

Metoda de preparare:
Uleiul de masline se incalzeste usor intr-o tigaie. Se adauga ceapa, dovleacul si fasolea verde. Se lasa la calit pana legumele sunt moi, timp de 5-10 min. Se adauga rosiile tocate si fasolea si se mai lasa pe foc timp de 10 minute.

In functie de preferintele copilului, aceasta mancarica poate fi apoi transformata in piure, cu ajutorul unui blender, sau poate fi tocat, la consistenta dorita.

Se adauga apoi laptele Neocate, se amesteca bine si se serveste.

Aceasta mancarica de fasole poate fi servita cu orez sau piure de cartofi.

 

4. Supa cu dovleac si cartof dulce

fara oua
fara gluten
fara nuci
fara alune
fara soia
fara peste
fara lapte de vaca

De la 1 an
4 portii

Ingrediente:
– 200 grame dovleac curatat si taiat in cubulete
– ½ cartof dulce, curatat si taiat in cubulete
– ½ morcov, curatat si taiat in cubulete
– 1 ceapa mica tocata
– 400 ml supa de legume
– 1 catel de usturoi maruntit
– 2 lingurite ulei de masline
– 50 ml Neocate.

Metoda de preparare:
Intr-o cratita se celeste ceapa, usturoiul, morcovii, cartoful si dovelacul timp de 10 minute, pana cand toate legumele sunt moi.

Se adauga supa de legume. Se lasa la fiert timp de 10 minute. Apoi, cu ajutorul unui blender se paseaza bine supa. Se adauga apoi si laptele Neocate. Se mai amesteca usor. Se serveste.

 

5. Piure cu peste si legume

Contine peste

fara oua
fara gluten
fara alune
fara nuci
fara soia
fara lapte de vaca

De la 6 luni
4 portii

Ingrediente:

– 100 grame file de peste alb, fiert si maruntit (atentie la oase!)
– 2 linguri apa fiarta si racita
– 25 gr morcov fiert si pasat
– 50 gr cartof dulce fiert si pasat
– 25 gr mazare fiarta
– 1 lingurita ulei de masline
– 120 gr Neocate LCP

Metoda de preparare:
Intr-un bol, adauga cartoful dulce, morcovul si mazarea. Adauga apa, uleiul si pestele. Cu un blender, sau cu furculita, paseaza totul bine.

Adauga laptele Neocate si amesteca bine, pana cand se incorporeaza in piure. Se serveste caldut.

 

6. Piure cu piersici si banane

fara oua
fara gluten
fara alune
fara nuci
fara soia
fara peste
fara lapte de vaca

De la 6 luni
2 portii

Ingrediente:
– 1 banana
– 1 piersica
– 60 ml Neocate LCP

Metoda de preparare:
Intr-un bol, se paseaza fructele, pana se obtine consistenta dorita. Se adauga Neocate, se amesteca bine si se serveste.

 

7. Inghetata de fructe

fara oua
fara gluten
fara alune
fara nuci
fara soia
fara peste
far lapte de vaca

De la 1 an
2 portii

Ingrediente:
– 3 linguri de fructe pasate la alegere
– 60 ml apa
– ¼ lingurita scortisoara
– ½ lingurita zahar
– 50 ml Neocate

Metoda de preparare:

Intr-un bol se paseeaza toate ingredientele. Piureul obtinut se da la rece, pentru 3 ore.

 

8. Supa cu linte si ardei rosu

fara oua
fara gluten
fara alune
fara nuci
fara soia
fara peste
fara lapte de vaca

De la 1 an
4 portii

Ingrediente:
– 2 ardei rosii, tocati
– 1 ceapa rosie tocata
– 70 grame linte rosie
– 400 ml supa de legume
– 1 catel usturoi
– 2 linguri ulei de masline
– 1 morcov tocat
– 50 ml Neocate

Metoda de preparare:

Intr-o cartita se caleste ceapa, usturoi, ardeiul si morcovul, pana cand toate legumele sunt moi. Se adauga apoi linte si supa de legume.

Se fierbe totul, timp de 20 de minute. Se amesteca totul cu un blender si se adauga Neocate. Se paseaza pana se obtine o supa fina.

 

9. Orez cu ciuperci si praz

fara oua,
fara gluten,
fara alune
fara nuci
fara soia
fara peste
fara lapte de vaca

De la 1 an
2 portii

Ingrediente:
– 1 lingura ulei de masline
– 1 catel de usturoi
– 1 praz mic
– 50 gr ciuperci
– 50 gr orez basmati
– 200 ml supa de legume
– 60 gr Neocate

Metoda de preparare:
Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie. Se adauga usturoiul si prazul taiat rondele. Legumele se calesc pana cand devin moi. Se adauga si ciupercile si se mai lasa pe foc timp de 5 min.

Se adauga apoi si orezul, se amesteca usor si apoi se toarna si supa de legume. Se lasa orezul la fiert timp de 20 de minute, pana cand orezul este bine fiert si a absorbit tot lichidul.

Se adauga apoi cantitatea de Neocate preparata cu apa si se amesteca.

Acest orez se poate prepara si cu dovlecei sau ardei gras, de diferite culori.

 

10. Smoothie de fructe

Fara alergeni

De la 1 an
1-2 portii

Ingrediente:
– 1 piersica feliata
– 1 banana feliata
– 30 gr afine
– 50 gr capsuni
– 50 ml suc de portocale
– 200 ml Neocate

Metoda de preparare:

Toate ingredientele se adauga intr-un blender si se mixeaza pana se obtine textura dorita.

 

11. Piure de cartofi cu praz

Fara alergeni
De la 6 luni
3 portii

Ingrediente:
– 1 cartof mic
– ½ praz tocat
– Apa
– 30 ml Neocate LCP

Metoda de preparare:
Intr-o cratita se fierbe cartoful taiat cubulete, impreuna cu prazul. Cand sunt fierte, se scurg bine legumele si se lasa sa se raceasca.

Se paseaza apoi bine si se adauga si Neocate LCP.

 

12. Piure cu cartof dulce si morcov

Fara alergeni
De la 6 luni
3 portii

Ingrediente:
– 1 morcov mic, curatat si tocat in cubulete
– 1 cartoff dulce mic, curatat si tocat in cubulete
– Apa
– 30 ml Neocate LCP

Metoda de preparare:

Intr-o cratita se fierb legumele, pana sunt moi. Cand sunt sunt fierte, legumele se scurg bine si se paseaza pana cand se obtine un piure fin.

Se adauga si cantitatea de Neocate si se poate consuma.

 

13. Piure de radacinoase

Fara alergeni
De la 6 luni
6 portii

Ingrediente:
– 1 cartof dulce
– 2 morcovi
– 1 pastarnac
– Apa
– 30 ml Neocate LCP

Metoda de preparare:
Legumele se fierb intr-o cratita pana cand sunt moi. Se scurg de apa si se paseaza pana se obtine textura unui piure fin.

Se adauga si cantitatea de Neocate. Se consuma.

Acest piure se mai poate prepara si cu morcovi, mazare sau dovleac.

 

14. Terci de ovaz

Contine gluten
Fara alti alergeni
2 portii

Ingrediente:
– 1 lingura fulgi de ovaz
– 100 ml apa
– 60 gr Neocate LCP.

Metoda de preparare:
Fulgii se ovaz si apa se fierb intr-o craticioara, timp de 5 minute. Se lasa apoi sa se raceasca si se adauga laptele Neocate.

In acest preparat se poate adauga si fructe pasata, pentru un plus de gust.