Recomandările specialiștilor, legate de administrarea de suplimente pentru femeile aflate în pre și postmenopauza, este de a le utiliza selectiv. Dacă iau multivitamine să utilizeze una pe zi (doza daily).

Experții sunt de acord că cea mai bună modalitate de a obține nutrienții de care avem nevoie este prin consumul de alimente (vezi lista alimentelor bogate în nutrienți de mai jos). Este posibil ca ceea ce contează să fie interacțiunile sinergice ale acestor nutrienți – ceea ce ar putea ajuta, de asemenea, să explice de ce testele de nutrienți individuali adesea nu au rezultatele scontate.

Cu toate acestea, există câteva excepții.

Mulți oameni nu primesc suficientă lumină solară pentru a-și produce propria vitamina D și puține alimente naturale oferă cantități adecvate. Luarea zilnică a unui supliment de vitamina D de 1.000 UI este o asigurare sigură.

De asemenea, persoanele care urmează o dietă vegetariană strictă sau iau zilnic un blocant de acid pentru arsuri la stomac sau boala ulcerului peptic ar trebui să ia în considerare suplimentarea cu vitamina B12. O doză de 1.000 de micrograme pe zi ar trebui să fie mai mult decât suficientă.
Alimente bogate în nutrienți

Alimentele bogate în nutrienți au o mulțime de micronutrienți în raport cu numărul de calorii pe care le conțin. Câteva exemple de alimente care au un pumn nutritiv sunt:

alimente dense