Quiche-ul (sau tarta sarata) este un preparat usor de pregatit, ideal pentru momentele in care ai pofta de ceva savuros. In numeroase combinatii, quiche-ul se poate servi atat simplu, cat si alaturi de diverse salate verzi.

Ingrediente:
Aluat:
250 gr faina
150 gr unt
1 lingurita sare
1/4 lingurita zahar
1 ou
1 lingura lapte rece.

Umplutura:
3 galbenusuri
1 ou
300 ml smantana lichida
250 gr ciuperci
150 gr branza Camembert
cimbru
sare
piper.

Metoda de preparare:

Pentru aluat, intr-un bol se amesteca faina cu untul rece, taiat cubulete. Se adauga sarea si zaharul si se amesteca pana cand aluatul are aspectul nisipos. Se adauga apoi oul si laptele si se framanta bine. Se formeaza apoi o bila din aluat. Se impatureste aluatul in folie alimentara si se da la rece pentru 30 de minute.

Intre timp, se prepara umplutura. Ciupercile spalate si taiate cubulete se calesc cu putin ulei de masline si se condimenteaza cu sare si piper.

Intr-un bol separat se amesteca galbenusurile cu oul si smantana lichida. Se condimenteaza cu sare, piper si cimbru.

Se scoate aluatul de la frigider si se intinde intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Peste aluat se adauga ciupercile calite, branza camembert rupta in cubulete. Peste ciuperci si branza se toarna amestecul de oua si smantana.

Se da tava la cuptorul preincalzit, pentru 40-50 de minute.