Prajitura cu crema de lamaie si portocala este un desert revigorant, dulce-acrisor, potrivit pentru orice ocazie. In plus, se prepara rapid si este foarte gustoasa.
Ingrediente:
Blat:
250 grame faina
80 grame zahar pudra
180 grame unt.
Crema:
4 oua
2 lamai
1 portocala
250 grame zahar
3 linguri faina
1 lingura esenta vanilie.
Mod de preparare:
Pentru blat se amesteca toate ingredientele intr-un bol, pana cand se obtine consistenta unui nisip umed. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se pune aluatul si se niveleaza cu o lingura. Se da tava la cuptorul incins, pentru 20-25 de minute.
Pentru crema, se amesteca cu mixerul ouale si zaharul, pana se obtine o crema omogena si deschisa la culoare. Se adauga zeama de la lamai si portocala, in total 120 ml de zeama. Se amesteca bine. Se adauga apoi si faina si esenta de vanilie.
Cand crusta de prajitura este aurie, se scoate din cuptor si se toarna peste ea crema de lamaie. Se mai da la cuptor pentru inca 20-25 de minute. Dupa ce este scoasa, se presara cu zahar pudra.
Se lasa sa se raceasca complet inainte de a fi consumata.