Chiflele integrale cu seminte sunt satioase si gustoase, ideale pentru supe calde sau paste tartinabile. Se prepara usor si pot fi preparate cu diverse combinatii de seminte.
Ingrediente:
1 kg faina integrala de grau
2 plicuri drojdie uscata
10 grame zahar
200 grame mix de seminte
6 linguri ulei de masline
sare
apa calduta.
Mod de preparare:
Intr-un bol incapator adaugam faina pe care o amestecam cu drrojdia uscata si zaharul. In centrul fainii facem o mica adancitura in care adaugam apa calduta cu sare si amestecam usor. Adaugam si uleiul si 150 grame de seminte si framantam bine pana obtinem o coca omogena.
Acoperim bolul cu un prosop de bucatarie si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul, aproximativ o ora. Formam apoi chiflele, le crestam, le ungem cu putin ulei si presaram pe deasupra restul de seminte. Mai lasam la dospit timp de 30 de minute.
Dam apoi chiflele la cuptorul incins in prealabil, pentru 30-40 de minute.