Placinta cu branza sarata este cremoasa, cu straturi crocante, satioasa si gustoasa. Se prepara rapid si este ideala pentru momentele cand ai pofta de ceva sarat. In aceasta placinta se pot adauga si cozi de ceapa verde sau marar!
Ingrediente:
- 1 pachet foi de placinta
- ulei pentru uns
- 500 gr branza dulce
- 500 gr branza sarata
- 5 oua
- 200 ml smantana.
Metoda de preparare:
Branza se rade intr-un bol si se amesteca cu ouale si smantana.
Se unge tava cu ulei. Se adauga primele 4 foi de placinta, unse fiecare cu ulei. Peste ele se toarna jumatate din compozitia cu branza. Se adauga apoi inca 3 foi de placinta, unse fiecare cu ulei.
Se toarna si restul de compozitie, foile de placinta se pliaza peste compozitie si se ung cu ulei. Deasupra se adauga 4 foi de placinta, unse cu ulei si incretite. La final, se unge bine ultima foaie de placinta cu ulei sau unt topit.
Se da placinta la cuptorul incins in prealabil, pentru 50-60 de minute.
Cand este gata, placinta se scoate din cuptor, se feliaza si se lasa sa se raceasca inainte de a servi.