Cornulete sunt unele dintre deserturile indragite ale copilariei. Cu diverse umpluturi, chiar si sarate, cornuletele se prepara rapid, sunt gustoase si satioase.

Ingrediente:

Pentru umplutura:

  • 300 gr gem sau crema de ciocolata

Metoda de preparare:

Intr-un bol se framanta untul rece, taiat cubulete cu galbenusurile, sarea, smantana si vanilie. Se adauga apoi si faina si se framanta usor. Aluatul format se inveleste in folie de plastic si se lasa la rece timp de o ora, sau peste noapte.

Dupa racire, aluatul se scoate de la frigider si se imparte in patru parti egale. Fiecare bila de aluat se intinde cu sucitorul, intr-un strat subtire. Se taie apoi in 8 triunghiuri.

Pe capatul cel mai lat al triunghiului de aluat se pune umplutura si se ruleaza catre capatul mai subtire. Cornuletele se asaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul incins, pentru 15-20 de minute.

Cand sunt gata, se scot pe un platou si se pudreaza cu zahar pudra.