Prajitura cu cacao si caise este ideala in sezonul cald, atunci cand fructele sunt zemoase si proaspete. Se prepara rapid si este satioasa, de consistenta unei negrese.
Ingrediente:
- 150 g faina
- 150 g zahar
- 120 g unt
- 3 oua
- 6 linguri cacao
- 100 g ciocolata amaruie
- 200 g iaurt
- 1 plic praf de copt
- 12 jumatati de caise.
Metoda de preparare:
Se sccot samburii de la caise, iar jumatatile obtinute se lasa intr-un bol.
In alt bol se amesteca faina cu cacaoa si praful de copt. Se separa galbenusurile de albusuri.
Intr-un bol se amesteca untul cu zaharul, pana se obtine o crema. Se adauga pe rand galbenusurile si se amesteca bine pana la incorporarea totala.
In acest amestec se adauga treptat faina si iaurtul, amestecand bine. Se incorporeaza apoi si ciocolata amaruie taiata in cubulete mici.
Intr-un bol separat se bat bine albusurile, pana se obtine o bezea consistenta. Aceasta bezea se incorporeaza treptat in amestecul cu cacao. Compozitia rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se asaza si jumatatile de caise, cu partea in care a fost samburele in sus. Peste caise se adauga putin unt si se presara zahar.
Se da tava la cuptorul incins in prealabil, pentru 20-30 de minute.
Se verifica in timpul coacerii cu un bat de frigaruie. Daca iese curat, prajitura este gata. Dupa scoaterea din cuptor se lasa la racit.
Se poate servi simpla sau cu o cupa de inghetata de vanilie.