Pentru momentele in care va doriti un rasfat dulce, negresa este o alegere potrivita! Preparata din ciocolata cu concentratie mare de cacao, aceasta negresa este cremoasa, cu un gust intens!
Ingrediente:
- 200 gr ciocolata amaruie
- 180 gr unt
- 150 gr faina
- 300 gr zahar
- 1 lingura extract de vanilie
- 3 oua
- 3 linguri de lapte.
Metoda de preparare:
Intr-o cratita, la baie marina, se topeste ciocolata impreuna cu untul. Cand se obtine o crema fluida, se ia de pe foc si se adauga zaharul. Se amesteca bine, pana la dizolvarea aproape completa a zaharului.
Se adauga apoi faina si vanilia si se amesteca bine. Se adauga apoi pe rand laptele si ouale. Se amesteca bine.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul incins, pentru 30-40 de minute.
Se poate servi cu iaurt, smantana, inghetata sau fructe proaspete!