Tarta cu rosii si branza este un preparat rapid si usor, ideal in sezonul estival, dar si atunci cand aveti pofta de o gustare sarata si aromata. In compozitie se poate adauga si ceapa verde sau marar, pentru un plus de savoare si prospetime.
Ingrediente:
- 1 foaie aluat de foietaj
- 300 gr branza
- 3 oua
- 70 gr smantana
- 4 rosii
- piper
- Optional: ceapa verde sau marar.
Metoda de preparare
Aluatul dezghetat se intinde intr-o tava rotunda si se inteapa din loc in loc cu o furculita.
Intr-un bol, se amesteca ouale cu smantana si branza rasa. Acum se poate adauga marar sau ceapa verde.
Amestecul se toarna in tava, peste aluat. Deasupra se asaza rosiile feliate subtire. Pe deasupra se presara piper.
Se da tava la cuptorul incins si se lasa la foc timp de 30-35 de minute.
Tarta cu rosii se poate servi simpla sau impreuna cu diverse salate de verdeturi.