Pentru persoanele cu intoleranță la gluten, prepararea pâinii în casă reprezintă o parte importantă, de la căutarea celor mai bune ingrediente, până la pregatirea propriu-zisă. Din fericire, există și rețete de pâine fără gluten care nu necesită frământare, astfel că timpul de preparare se reduce!

Pentru varianta vegana, puteti folosi faina de naut!

  • fara gluten
  • fara soia
  • fara grau
  • fara nuci
  • vegetarian

Ingrediente:

Metoda de preparare:

Unge o tava de paine cu putin ulei si tapeteaza cu hartie de copt.

Intr-un bol, amesteca albusurile, cu zaharul, sarea, 3 lingurite de ulei, otet si apa. Mixeaza bine pana obtii o compozitie omogena.

Adauga faina si drojdia si amesteca bine. Incorporeaza apoi si restul de ulei, folosind o spatula, pentru a mesteca usor.

Cand compozitia este omogena, toarn-o in tava si las-o la dospit timp de o ora.

Cand compozitia si-a dublat volumul, da tava la cuptorul incins in prealabil. Lasa painea la copt timp de o ora.

Dupa ce scoti paine din cuptor, las-o sa se raceasca total inainte de a o felia. In acest fel, se formeaza si crusta crocanta de deasupra.