Pentru persoanele cu intoleranță la gluten, prepararea pâinii în casă reprezintă o parte importantă, de la căutarea celor mai bune ingrediente, până la pregatirea propriu-zisă. Din fericire, există și rețete de pâine fără gluten care nu necesită frământare, astfel că timpul de preparare se reduce!
Pentru varianta vegana, puteti folosi faina de naut!
- fara gluten
- fara soia
- fara grau
- fara nuci
- vegetarian
Ingrediente:
- 2 albusuri
- 2 lingurite zahar
- 1 lingurita sare
- 6 lingurite ulei
- 1 lingurita otet
- 500 ml apa
- 500 gr faina alba fara gluten
- 2 lingurite drojdie uscata fara gluten.
Metoda de preparare:
Unge o tava de paine cu putin ulei si tapeteaza cu hartie de copt.
Intr-un bol, amesteca albusurile, cu zaharul, sarea, 3 lingurite de ulei, otet si apa. Mixeaza bine pana obtii o compozitie omogena.
Adauga faina si drojdia si amesteca bine. Incorporeaza apoi si restul de ulei, folosind o spatula, pentru a mesteca usor.
Cand compozitia este omogena, toarn-o in tava si las-o la dospit timp de o ora.
Cand compozitia si-a dublat volumul, da tava la cuptorul incins in prealabil. Lasa painea la copt timp de o ora.
Dupa ce scoti paine din cuptor, las-o sa se raceasca total inainte de a o felia. In acest fel, se formeaza si crusta crocanta de deasupra.