Chiflele fără gluten sunt ideale pentru pachețelul de la școală, serviciu sau pentru picnicuri. De asemenea, se păstrează foarte bine și la congelator și reîncălzite atunci când aveți nevoie de ele. Se prepară rapid, sunt gustoase și sățioase.

  • fara gluten
  • fara soia
  • fara grau
  • fara nuci
  • vegetarian

Ingrediente:

Metoda de preparare:

Unge cu ulei o tava si tapeteaza cu hartie de copt.

Intr-un bol amesteca albusurile cu zaharul, sarea, o lingura de ulei, otet si lapte. Mixeaza bine, pana obtii o compozitie omogena.

Adauga faina si drojdia si amesteca bine, pana obtii un aluat consistent. Lasa aluatul la dospit, timp de o ora, pana cand isi dubleaza volumul.

Dupa dospire, adauga si ultima lingura de ulei si incorporeaza in aluat. Imparte apoi aluatul in 12 parti egale pe care le framanti putin.

Formeaza chifle rotunde si mai lasa-le la dospit timp de 20 de minute.

Transfera chiflele in tava pregatita si da la cuptorul incins, pentru 20-30 de minute.

Lasa-le sa se raceasca complet inainte de a le consuma.