Aceasta reteta reprezinta ocazia perfecta de a-i implica pe cei mici in bucatarie, la pregatirea bunatatilor de Craciun. Puteti prepara diverse forme de turta dulce, insa omuletii vor fi cu adevarat un succes.
- fara gluten
- fara soia
- fara grau
- fara nuci
- vegetarian
Ingrediente:
- 200 gr faina alba fara gluten
- 1 lingurita ghimbir pudra
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1/2 lingurita guma de xantan
- 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- 75 gr zahar
- 50 gr unt
- 2 linguri sirop de agave
- 1 ou
Metoda de preparare
Intr-un bol amesteca faina cu ghimbirul, scortisoara, guma xantan si bicarbonatul de sodiu.
Intr-o cratita, incalzeste zaharul cu untul si siropul de agave. Toarna apoi acest amestec peste ingredientele uscate.
Adauga oul si amesteca pana obtii un aluat lipicios. Acopera cu o folie alimentara si da la frigider pentru o ora.
Cand aluatul s-a intarit, ruleaza-l pe o suprafata cu faina. Cu ajutorul formelor speciale de turta dulce, taie aluatul de turta dulce.
Transfera apoi formele in tava tapetata cu hartie de copt si da la cuptor pentru 15 minute.
Cand sunt gata, scoate turta dulce si las-o sa se raceasca complet.
Acum, cu ajutorul pastei speciale de ornat, poti orna formele de turta dulce.
Pasta de ornat se poate prepara si acasa, din zahar pudra si zeama de lamaie.