Pentru momentele in care aveti pofta de ceva dulce, noi va propunem o reteta simpla si rapida de fursecuri dulci si aromate. Cunoscute si sub numele de “crinkles”, datorita aspectului crapat, aceste fursecuri se pot prepara atat cu cacao, cat si cu pudra de sfecla rosie, pentru un aspect mai festiv.

Aluatul pentru aceste fursecuri este bine sa stea la rece timp de minim 2 ore. De asemenea, aluatul poate fi pregatit din timp si tinut la congelator pentru mai multe zile si folosit la nevoie, atunci cand aveti pofta de ceva dulce sau aveti parte de vizite neanuntate si vreti sa oferiti ceva bun oaspetilor.

Ingrediente:

500 gr faina
30 grame cacao
2 lingurite praf de copt
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
1 lingurita sare
170 grame unt moale
200 grame zahar
3 oua
1 lingura de lapte
1 lingura extract de vanilie
2 lingurite suc de lamaie
3 linguri pudra de sfecla rosie
200 grame zahar pudra.

Mod de prepare:

Intr-un bol amesteca faina, cu cacaoa, praful de copt, bicarbonatul si sarea. Intr-un bol separat, amesteca untul moale cu zaharul. Adauga pe rand ouale si amesteca bine dupa fiecare. Adauga apoi laptele, vanilia si zeama de lamaie.

Incorporeaza apoi treptat si pudra de sfecla rosie. In functie de nuanta dorita, poti adauga mai multe sau mai putine linguri de pudra.

Peste amestecul cu unt, adauga treptat si faina cu praf de copt. Amesteca bine, pana obtii un aluat consistent. Formeaza o bila, pe care o invelesti in folie alimentara. Da aluatul la rece, pentru cel putin 2 ore. Ideal, aluatul este bine sa stea peste noapte la rece.

Dupa timpul de racire, modeleaza bilute de aluat, de marimea unei mingi de golf, pe care le tavalesti prin zaharul pudra. Asaza bilutele in tava tapetata cu hartie de copt si da la cuptorul incins, timp de 12 minute.

Chiar daca dupa acest timp de coacere fursecurile ti se par moi, ele se vor mai intari in timp ce se racesc.

Din ingredientele de mai sus obtii 35-40 de fursecuri.

Pont: Pe tava, este indicat sa pui 10 fursecuri, distantate intre ele. Chiar daca bilutele sunt micute, in timpul coacerii
se vor transforma in fursecuri de mari dimensiuni.