Pentru momentele in care ai pofta de ceva dulce si satios, noi iti propunem o portie de fursecuri cu boabe de cacao. Pentru aceasta reteta inlocuim traditionala ciocolata amaruie cu boabele de cacao, foarte sanatoase si cu un gust intens. Daca treci peste momentul critic de decojire a boabelor de cacao, vei avea fursecuri cu un gust aparte, boabele de cacao conferindu-le un gust care aminteste in egala masura si de ciocolata, si de nuci.
Ingrediente:
300 gr faina
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita sare
150 grame unt
300 grame zahar brun
1 lingura extract de vanilie
1 ou
1 galbenus
250 grame boabe de cacao zdrobite.
Metoda de preparare:
Intr-un bol, se amesteca faina cu bicarbonatul de sodiu si sarea.
In alt bol se amesteca untul moale cu zaharul. Se mixeaza bine cu mixerul pana se obtine o crema pufoasa si deschisa la culoare. Se adauga oul, galbenusul si extractul de vanilie. Se mixeaza bine.
Peste crema de unt se adauga faina si se amesteca usor. Se incorporeaza si boabele de cacao zdrobite si se mai amesteca putin.
Coca formata se lasa la rece timp de 30 de minute. Se formeaza apoi bilute de coca, de marimea unei mingi de golf si se asaza pe tava tapetata cu hartie de copt. Pe fiecare tava se pun cate 9 bilute de coca. In timpul coacerii se vor transforma in fursecuri, astfel ca au nevoie de spatiu pentru a se intinde.
Se da tava la cuptorul incins in prealabil, pentru 7-10 minute. Chiar daca sunt usor moi atunci cand se scot din cuptor, fursecurile se vor mai intari dupa racire.
Fursecurile se scot pe o tava si se consuma dupa ce se racesc.
Pofta buna.