Fasolea, fructul magic, cu cât mănânci mai mult cu atât mai bine.  De ce e fasolea magică? 

Pentru că fiecare bob este o mică centrală ambalată alcătuită din proteine și alți nutrienți care sunt esențiali pentru pierderea în greutate și o dietă în general sănătoasă.

Majoritatea boabelor ne oferă între 7 și 8 grame de proteine ​​la o jumătate de cană, la fel cum ați obține din 28 grame de carne tocata de vită, conform USDA.

Si asta nu e tot!

Fibre: O porție de fasole oferă 7 până la 9 grame de fibre. Aceasta este o cantitate foarte mare raportat la cantitatea zilnică recomandată de 25 de grame pentru femei și 38 de grame pentru bărbați, conform Academiei de Nutriție și Dietetică. Fibrele sunt foarte importante pentru pierderea în greutate și întreținere funcționării corecte a intestinului.

Fier: fierul este un element nutritiv pe care unele persoane îl  întegrează greu în dieta lor. Fasolea este o sursă bună de fier. Conținutul variază: de la aproximativ 2 miligrame de fier pe porție în fasolea roșie la 4 miligrame pe porția de fasolea albă. Necesarul zilnic recomandat este de 8 miligrame pentru bărbații adulți și de 18 pentru femeile adulte, potrivit Institutelor Naționale de Sănătate.

Alți nutrienți: Fasolea conține vitamine din grupul B, cupru, magneziu, mangan, fosfor și zinc. Conform cercetărilor din octombrie 2015 publicate în Clinic Diabetes, fasolea este, de asemenea, lipsită de colesterol și săracă în grăsimi în mod natural.

Din fericire, versatilitatea felurilor de mâncare, de la supe până la caserole, ne ajută să ne putem planifica o masă pe bază de fasole aproape în fiecare zi a săptămânii. 

Iată 10 rețete de fasole cu conținut scăzut de calorii, dar cu 10 sau mai multe grame de proteine.

  1. Fasole picantă cu ardei-chili

Calorii: 270, Proteine: 17 grame

2. Burritos de avocado și fasole neagră

Calorii: 291, Proteine: 13 grame

3. Ciorba de legume cu fasole albă și nucă

Calorii: 436, Proteine: 19 grame

4. Salată de Burger White 

Calorii: 427, Proteine: 17 grame

5. Fasole roșie Cajun Vegan și Quinoa

Calorii: 361, Proteine: 14 grame

6. Bol verde cu cuscus vegan cu fasole neagră și porumb

Calorii: 311, Proteine: 13 grame

7. Butternut Squash și Black Chili

Calorii: 172, Proteine: 16 grame

8. Făină albă și pizza cu ciuperci

Calorii: 392, Proteine: 18 grame

9. Salată de ton și fasole albă

Calorii: 284, Proteine: 33 grame

10. Fiesta Boabă mexicană și caserolă de porumb organic

Calorii: 379, Proteine: 19 grame

Boabele de fasole roșu închis rezistă bine la îngheț și, potrivit unui studiu din noiembrie 2017 publicat în Jurnalul Internațional al Științelor Moleculare, conțin quercetină. Quercetina este un polifenol prezent în multe alimente vegetale și poate ajuta la reducerea inflamației, potrivit cercetărilor din martie 2016 publicate în Nutrients.