Alimentele bogate în proteine, cu un conținut scăzut de calorii sunt o modalitate excelentă de a vă împacheta dieta plină de nutrienți de care aveți nevoie. Sunt o opțiune perfectă pentru cei care încearcă să slăbească dar și să își păstreze masa slabă. În plus, au un gust uimitor și pot fi utilizate în multe rețete diferite.

Beneficiile unei diete cu conținut scăzut de calorii

Dietele cu conținut scăzut de calorii sunt utilizate în mod obișnuit pentru pierderea în greutate și asta pentru că au rezultate tangibile. Consumul mai mic decât caloriile recomandate din Ghidurile dietetice 2015-2020 pentru americani facilitează realizarea unei greutăți sănătoase.

Restricția de calorii este eficientă pentru pierderea în greutate, potrivit unui review publicat în numărul din martie 2014 al Revistei de Cercetare în Medicină. Mai mult, o dietă bogată în alimente bogate în proteine vă poate ajuta să rămâneți mai mult timp, așa cum este raportat într-un studiu mic din numărul din august 2015 al revistei Obesity. Și asta este minunat, pentru că reducerea aportului caloric vă poate lăsa să vă simțiți foame, ceea ce face dieta dificilă.

Pierderea proteinelor și a greutății

Când decideți cât de mult doriți să vă restricționați caloriile, luați în considerare nivelul de activitate și nevoile dumneavoastră de sănătate. Puteți să consultați specialiști dieteticieni sau ghiduri de nutriție

Femeile tinere, cu un nivel de activitate moderat, de exemplu, sunt sfătuite să consume între 1800 și 2.000 de calorii pe zi. Dar dacă ești o persoană extrem de activă, trebuie să crești acest număr pentru a te asigura că corpul tău primește energia de care are nevoie.

O dietă bogată în proteine este o modalitate excelentă de a vă asigura că veți obține nutrienții de care aveți nevoie pentru activitățile dvs. zilnice. Cel mai important este să faci alegeri sănătoase. Un studiu apărut în Jurnalul de Nutriție și Metabolism din iunie 2014 a menționat că dietele cu 1.200 de calorii au fost cea mai comună recomandare pentru pierderea în greutate, dar este posibil să nu fie suficient pentru a vă menține nivelul de energie. Proteinele țin de foame iar reducerea senzției de foame, în general, vă ajută să mențineți un aport mai mic de calorii.

Alimente bogate în proteine, cu putine calorii

Atunci când alegeți alimente bogate în proteine, cu conținut scăzut de calorii, încercați să vă mențineți dieta diversificată. În timp ce carnea poate părea cea mai bună opțiune, nu uitați că mai aveți nevoie de legume și boabe.

Alimentele bogate în proteine fără carne includ:

Fasolea neagră gătită are 8,8 grame de proteine și 132 calorii de proteine la 100 de grame (aproximativ 3,5 uncii).

Tărâțele de ovăz crude conțin 17,3 grame de proteine și 246 calorii la 100 de grame.

Tempeh este una dintre cele mai bune surse de proteine cu conținut scăzut de calorii, fără carne, cu peste 20 de grame de proteine și 192 de calorii la 100 de grame.

Tonul gătit se mândrește cu 29,21 grame de proteine și 184 calorii la 100 de grame.

Pieptul de pui are 24 de grame de proteine și 143 de calorii la 100 de grame.

Ouăle oferă 12,5 grame de proteine și 143 calorii la 100 de grame.

Somonul brut furnizează 19,84 grame de proteine și 142 calorii la 100 de grame.

Surse proteice cu conținut scăzut de grăsimi

Dacă sunteți într-o dietă care necesită alimente cu conținut scăzut de calorii și proteine, este posibil să vă preocupați de aportul de grăsimi. Deoarece grăsimile conțin 9 calorii pe gram, alimentele bogate în proteine ​​cu conținut ridicat de grăsimi vor avea mai multe calorii. Alimentele fără carne care au un conținut ridicat de proteine ​​și săracă în grăsimi includ:

Iaurtul grecesc simplu și cu conținut scăzut de grăsimi are mai puțin de 1,9 grame de grăsimi, 9,95 grame de proteine ​​și 73 de calorii la 100 de grame.

Brânza de casă conține 2,21 grame de grăsime, 10,62 grame de proteine ​​și 80 calorii la 100 de grame.

Laptele degresat vă va oferi doar 3,3 grame de proteine ​​și 42 de calorii, dar furnizează doar 1,04 grame de grăsime la 100 de mililitri de porție (aproximativ 3,4 uncii lichide).

Tofu are 2,35 grame de grăsime, 10,5 grame de proteine ​​și 82 calorii la 100 de grame.

Unele opțiuni de carne care sunt bogate în proteine ​​și sărace în grăsimi includ:

Halibutul are doar 1,61 grame de grăsime și 22,54 grame de proteine ​​și are un conținut scăzut de calorii, cu doar 111 la 100 de grame.

Creveții au 25 de grame de proteine, mai puțin de 1,79 grame de grăsimi și 119 calorii pentru fiecare porție de 100 de grame, ceea ce îl face una dintre cele mai bune opțiuni alimentare cu conținut scăzut de grăsimi și proteine.

Nu începeți o dietă singuri! Consultați-vă cu un specialist în nutriție.