Clătitele americane cu banane caramelizate sunt ideale pentru un mic dejun de răsfat, in weekend. Se prepara rapid și sunt absolut delicioase. Le puteți stropi și cu sirop de arțar.

Ingrediente:

Pentru clătite:

Pentru clătitele caramelizate:

  • 25 gr zahar
  • 1/4 linguriță esență de vanilie
  • 1 linguriță apă
  • 1 banană, decojită și feliată
  • 30 gr unt

Metodă de preparare:

Încinge o tigaie și adaugă puțin ulei vegetal sau de cocos. Într-un bol, amestecă laptele cu ouăle. Adaugă și mixul de clătite și amestecă bine, până obții o compoziție omogenă.

Cu ajutorul unui polonic sau al unei linguri mai mari, ia din aluatul format și toarnă în tigaie. Lasă clătita pe foc până devine rotundă și se prăjeste uniform. Întorci clătita și lași să se prăjească și pe cealaltă parte.

După prăjire, așezi clătitele pe un platou. Repeți cu restul de aluat.

Pentru bananele caramelizate, încinge într-o tigaie zahărul, esența de vanilie și apă. Lasă la fiert până se obține un caramel. Adaugă feliile de banana în caramel și amestecă bine totul. Adaugă și untul și mai lasă la foc câteva minute.

Servește clătitele cu toppingul de banane caramelizate. Mai poți adăuga și sirop de arțar.

Yammy! Poftă bună!