Quiche-ul cu rosii cherry si pesto este usor de preparat si foarte gustos. Este un preparat de vara, potrivit pentru mesele in aer liber. Langa o felie de quiche se poate adauga si o salata verde!

Aluat:
250 gr faina
110 gr unt
90 ml apa rece
sare.

Umplutura:
2 oua
250 gr ricotta
300 gr crema de branza
100 gr smantana
rosii cherry
pesto de busuioc.

Metoda de preparare:

Intr-un bol, sau cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca faina cu untul rece. Se adauga sarea si apa rece. Aluatul obtinut se modeleaza sub forma unei bile si se da la frigider pentru o ora.

Se amesteca ouale cu sarea. Se adauga ricotta, crema de branza si smantana. Se amesteca bine.

Se taie rosiile pe jumatate.

Aluatul rece se intinde si se asaza intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt. Aluatul se inteapa din loc in loc cu furculita. Peste aluatul se adauga compozitia de branza.

Peste compozitia de branza se adauga din loc in loc pesto de busuioc si jumatati de rosii cherry.

Se da tava la cuptorul incins pentru o ora.