In perioada 20 martie – 7 aprilie 2019, AlimenteSpeciale.ro, magazin online specializat in comercializarea de produse dietetice si terapeutice, a realizat un studiu menit a releva ce inteleg romanii printr-un stil de viata sanatos, precum si alte aspecte importante în ceea ce priveste acest subiect.

La sondaj au participat 734 de persoane interesate de un stil de viata sanatos, atat femei, cat si barbati, apartinand tuturor categoriilor de varsta. Cercetarea a constat in completarea unui chestionar cu 10 intrebari si a fost realizata in exclusivitate in mediul online.

Conform studiului, femeile sub 30 de ani reprezinta categoria cea mai interesata de un stil de viata sanatos.

„O prima concluzie pe care o desprindem din rezultatul sondajului este faptul ca femeile de pana in 30 de ani reprezinta categoria cea mai interesanta de un stil de viata sanatos. Dacă in ceea ce priveste sexul persoanelor interesate de acest subiect (92,2% femei) nu suntem absolut deloc surprinsi, in ceea ce priveste varsta acestora, surpriza este nu doar mare, cat si una extrem de imbucuratoare. Astfel, nu mai putin de 71,4% dintre persoanele care au ales sa participe la sondaj sunt persoane de pana in 30 de ani, ceea ce inseamna ca, din fericire, tinerii devin din ce in ce mai constienti ca un stil de viata sanatos este deosebit de important. Dintre acestia, 42,1% considera ca momentan urmeaza un stil de viata sanatos, in timp ce 57,9% sunt de parere ca deocamdata nu se pot incadra in aceasta categorie si ca mai au nevoie de schimbari ale stilului actual de viata“, a declarat Maria Martac, director general al AlimenteSpeciale.ro.

Care este cel mai important aspect al unui stil de viata sanatos?

In ceea ce priveste aspectele esentiale ale unui stil de viata sanatos, cei mai multi dintre respondenti (89,1%) au indicat alimentatia ca fiind factorul cel mai important. De asemenea, participantii la sondaj considera ca miscarea (70,6%), somnul (54,4%), managementul stresului (43,1%) si socializarea (20,7%) sunt, in ordine, ceilalti factori determinati pentru un stil de viata sanatos.