Reteta de foccaccia este usor de preparat, foarte gustoasa si satioasa. Foloseste un ulei de masline de calitate si fulgi de sare pentru un gust special.
- fara gluten
- fara alune
- fara ou
- fara soia
- fara grau
- fara nuci
- vegan
- vegetarian
Ingrediente:
- 500 gr faina fara gluten
- 450 ml apa calduta
- 4 linguri ulei de masline
- 1 lingurita sare grunjoasa
- 2 lingurite rozmarin
Metoda de preparare:
Unge o tava cu ulei de masline.
Intr-un bol amesteca faina cu apa, pana obtii un aluat omogen. Adauga treptat doua linguri de ulei si incorporeaza usor in aluat.
Transfera aluatul in tava unsa cu ulei si intinde-l pe toata suprafata tavii. Cu ajutorul degetelor formeaza adancituri pe toata suprafata aluatului. Stropeste cu restul de ulei, fulgi de sare si rozmarin, uscat sau proaspat.
Lasa aluatul la dospit timp de o ora.
Da tava la cuptor pentru 60 de minute, pana cand foccaccia devine aurie.
Foccaccia se serveste calda, cu diverse mancaruri.