Checul sarat este un aperitiv apreciat pe mesele de sarbatoare. Se prepara rapid si este foarte gustos si satios. In plus, se poate prepara in orice combinatie, cu alimentele pe care le aveti in frigider.
Astazi insa va propunem varianta cu mazare si masline verzi.
Ingrediente:
100 ml ulei de masline
200g faina
2 lingurite praf de copt
1 lingura cimbru
3 oua
100 ml lapte
100 gr masline verzi taiate rondele
100 gr mazare
100 gr cascaval ras
sare
piper.
Metoda de preparare:
Intr-un bol se amesteca faina cu praful de copt si cimbrul. In alt bol se amesteca ouale cu uleiul si laptele.
Peste ingredientele umede se adauga compozitia cu faina si se amesteca bine. Se adauga maslinele taiate rondele, mazarea si 3/4 din cascavalul ras. Se amesteca usor.
Apoi se toarna compozitia in tava unsa cu putin ulei si tapetata cu hartie de copt. Pe deasupra se presara restul de cascaval.
Se da tava la cuptor, pentru 40-50 de minute. Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit pe un gratar.