De sarbatorile pascale, pasca este nelipsita de pe mesele de sarbatoare. Va propunem o reteta traditionala, pentru persoanele care nu sufera de alergii.

*Linkurile trimit catre produse speciale, pentru persoanele cu alergii, care pot inlocui produsele alergene cu cele potrivite alimentatiei lor.

Ingrediente pentru aluat:

300 g faina
2 galbenusuri
50 g zahar
100 ml lapte
100 g branza de vaci
50 g unt
un praf de sare
coaja de lamaie
vanilie
20 g drojdie.

Ingrediente pentru umplutura:
1 ou
2 albusuri
200 g branza de vaci
50 g unt
100 g zahar
50 g stafide
50 g smantana
un praf de sare
vanilie
coaja de lamaie

Metoda de preparare:

Aluatul:

Se incalzeste laptele si se adauga zaharul si drojdia. Se amesteca usor. Se adauga apoi restul de ingrediente, in afara de faina si se amesteca bine. Se adauga apoi si faina, treptat, si se framanta pana cand se omogenizeaza. Se lasa la dospit timp de 30 de minute.

Cand e dospit, aluatul se imparte in doua. O bucata se intinde si se adauga pe fundul unei tavi rotunde, tapetate cu hartie de copt. Restul de aluat se imparte in doua fasii, care se ruleaza si se impletesc.

Impletitura de aluatul se pune pe marginea tavii. Tava se acopera cu un prosop de bucatarie si de mai lasa la dospit pana cand pregatim umplutura.

Umplutura:

Intr-un bol se amesteca toate ingredientele pentru umplutura. Daca vi se pare prea lichida, adaugati 2-3 linguri de
faina sau amidon. Umplutura se toarna peste aluat si se da la cuptorul incins, pentru 40-50 de minute.

Cand este gata, se scoate de la cuptor si se lasa la racit, inainte de de servire.

*Linkurile trimit catre produse speciale, pentru persoanele cu alergii, care pot inlocui produsele alergene cu cele potrivite alimentatiei lor.