A avea o imunitate puternica este un lucru extrem de important pentru a ne mentine o stare de sanatate optima, iar acest aspect este bine sa ne preocupe pe tot parcursul anului. Cu toate acestea, este bine stiut ca la cumpana dintre sezonul mai cald si cel rece este necesar sa acordam o atentie sporita intaririi sistemului imunitar, atat la adulti, cat si la copii. Iata cateva dintre cele mai importante 10 suplimente nutritive de care ai nevoie pentru o imunitate puternica in sezonul rece:

1. Echinacea are mai multe proprietati terapeutice. In primul rand, are rol antimicrobian, luptand impotriva patogenilor, cum ar fi virusurile sau bacteriile care provoaca gripa, raceala, durerea in gat sau alte afectiuni respiratorii. De asemenea, s-a constatat ca echinacea are un rol pozitiv asupra florei intestinale, are un rol antiinflamator si imbunatateste rezistenta sistemului imunitar impotriva infectiilor.

2. Vitamina D3 este extrem de importanta pentru sanatatea organismului. In ciuda acestui fapt, deficitul de vitamina D este una dintre cele mai frecvente deficiente de vitamine intalnite la adulti, peste jumatate dintre acestia avand un aport insuficient in organism. Studiile au aratat ca deficienta de vitamina D3 este asociata cu cresterea afectiunilor autoimune si cu cresterea sensibilitatii la infectii. Copiii pot lua si ei suplimente de vitamina D3, dar doar dupa consultarea medicului de familie sau pediatrului.

3. Omega 3 are rol determinant nu doar in ceea ce priveste sanatatea inimii, ci si pentru intarirea sistemului imunitar. Acizii grasi de tip Omega 3 sunt necesari pentru ca vitamina D sa functioneze intr-o maniera optima. De asemenea, Omega 3 imbunatateste activitatea globulelor albe si protejeaza plamanii si caile respiratorii de raceli, gripe sau alte astfel de afectiuni specifice. Recomandam uleiul de ficat de cod, un supliment miraculos, care contine acizi grasi Omega 3, dar si vitaminele A, D3 si E.

4. Zincul este un mineral esential pentru functionarea optima a sistemului imunitar. Organismul are nevoie de zinc pentru a dezvolta si activa celulele T, care sunt foarte importante pentru sistemul imunitar. Studiile au aratat ca deficienta de zinc influenteaza in mod negativ activitatea sistemului imunitar.

5. Seleniul este un alt mineral foarte important pentru o imunitate puternica. Se recomanda folosirea unui supliment, in special de catre persoanele care nu consuma in mod regulat nuci braziliene si fructe de mare.

6. Vitamina C are un efect antiviral si de intarire a sistemului imunitar. Se recomanda o doza de minimum 1000 mg pe zi.

7. Vitamina B6 este vitala pentru sustinerea reactiilor biochimice ale sistemului imunitar.

8. Vitamina B12 este, de asemenea, foarte importanta pentru sistemul imunitar, fiind responsabila cu diviziunea celulara si dezvoltarea acestora. Un deficit de vitamina B12 are ca efect nedezvoltarea globulelor albe.

9. Astragalus (Astragalus membranaceus) este o radacina utilizata in mod traditional pentru stimularea sistemului imunitar, fiind deosebit de utila in prevenirea racelilor.

10. Ciupercile reishi, chaga si cordyceps au rol in intarirea sistemului imunitar. Recomandam mixul Immune Boost, de la Nutrislim, acesta continand toate cele 3 tipuri de ciuperci, la care se adauga si Astragalus.

De asemenea, recomandam produsele din gama Orthomol Immun, acestea fiind foarte eficiente pentru intarirea imunitatii,  atat la adulti, cat si la copii.

Te invitam sa folosesti, cu toata increderea, produsele pe care le puteti gasi in magazinul nostru online, Alimentespeciale.ro, singurul magazin online care cuprinde alimente pentru toate nevoile speciale si pentru orice dieta.

Iata care sunt recomandarile noastre de astazi:

Echinacea x 100cps Solgar

D-Pearls Bio-Vitamina D3 (20 milig) x 80perle Pharma Nord

Cod Liver Oil Omega-3 MÖLLER’s x 250ml

Zinc Gluconate x 100 tab. Solgar

Astragalus x 100cps Solgar

Supermix Immune Boost x 125g Nutrisslim

Te invitam sa folosesti, cu toata increderea, produsele pe care le puteti gasi in magazinul nostru online, Alimentespeciale.ro, singurul magazin online care cuprinde alimente pentru toate nevoile speciale si pentru orice dieta.

Psssst… daca vrei sa te tinem la curent cu noile noastre articole sau retete nu uita sa te abonezi la newsletter-ul AlimenteSpeciale.ro, sau sa ne urmaresti pe pagina de Facebook pentru o sursa zilnica de inspiratie.

Multa sanatate si inspiratie in alegeri!

Echipa AlimenteSpeciale.ro