Spirulina are capacitatea de a furniza corpului o sursa completa de proteine si cea mai mare cantitate de aminoacizi, beta-carotenul, clorofila, fierul, calciul, magneziul si complexul de vitamina B continute de aceasta alga avand un rol esential in hranirea si intarirea sistemului imunitar, dar si in imbunatatirea capacitatii de concentrare, a memoriei si a activitatilor cerebrale. Pulberea de spirulina poate fi utilizata zilnic in cantitati mici (3-6 g/ zi), fiind ideala in amestecurile de fructe, sucuri sau frappe-uri.
Uleiul din nuca de cocos este un aliment excelent pentru mentinerea sanatatii glandei tiroide, a unui metabolism echilibrat, cat si in intarirea sistemului imunitar. Acesta este recomandat deopotriva in alimentatia adultilor si a copiilor, fiind foarte bogat in acid lauric, o substanta care se regaseste si in laptele matern si are un rol deosebit de important in fortifierea sistemului imunitar al copilului.
Samburii de caise pot avea efecte spectaculoase asupra sanatatii organismului. Continutul bogat de proteine, acizi grasi, fier, magneziu, dar si de vitamine (A, B, C) si minerale, contribuie la cresterea sistemului imunitar si il sprijina in lupta cu astmul, bronsita sau tuberculoza. Mai mult, aceste superalimente au proprietati antiinflamatoare, imunostimulatoare si antioxidante, avand un rol important si in combaterea cancerului, a imbatranirii premature, imbunatatirea calitatii memoriei si in reglarea tensiunii arteriale. Este recomandat ca samburii de caise sa fie consumati in stare naturala, dimineata sau seara, intr-o cantitate de maximum 6 bucati/ zi.
Consumat in stare cruda, uscata sau sub forma de pulbere, ghimbirul aduce beneficii incontestabile in intarirea sistemului imunitar si reglarea tranzitului intestinal, in plus avand si un efect antiinflamator foarte puternic. Poate fi utilizat in ceaiuri, sucuri, smoothie-uri sau in diverse preparate, sub forma de pulbere sau radacina proaspata.
Smochinele reprezinta una dintre cele mai importante surse de magneziu, dar si de
vitamine (A, B si C), avand un rol deosebit de benefic in stimularea sistemului imunitar si preventia virozelor respiratorii. De asemenea, fibrele continute in smochine stimuleaza digestia, contribuie la eliminarea toxinelor si sustin sanatatea oaselor si a ficatului. Smochinele pot fi consumate atat in stare cruda, cat si uscata, in diverse combinatii de bauturi, salate sau dulciuri sanatoase.
Mai multe detalii despre aceste superalimente, dar si despre alte produse cu proprietati terapeutice puteti gasi pe site-ul alimentespeciale.ro, magazin online specializat, care comercializeaza o gama variata de alimente destinate persoanelor interesate de o dieta sanatoasa sau cu programe speciale de nutritie (alimente fara gluten, hiperproteice, dietetice, suplimenti energetici, produse bio, produse vegane, alimente fara lactoza etc.).