AlimenteSpeciale.ro recomanda un aliment minunat – OVAZUL! De ce? Pentru ca:
– Ovazul este bogat in fibre solubile care elibereaza energia lent, mentinand starea de satietate un timp mai indelungat;
– Ovazul este bogat in fibre care ajuta si mentin digestia sanatoasa la nivelul intestinului subtire si gros;
– Ovazul reprezinta atat o sursa de vitamine dar si de minerale: mangan, magneziu, fosfor, vitamina B;
– Ovazul este o sursa de beta-glucani care contribuie eficient la scaderea colesterolului.
– in plus, recomandarile de astazi sunt si fara gluten!
Solutia va este la indemana: Oatcake, painita scotienilor, este preparata si astazi din ovaz integral, dupa reteta traditionala pastrata de-a lungul secolelor. Aceasta poate fi consumata in diverse combinatii, in functie de preferinte.
Iata cateva idei de retete care va pot inspira:
1.Oatcakes cu somon, avocado si rosii deshidratate – timp de preparare: 10 minute
Taiati bucatele de avocado, somon si rosii deshidratate si asezati-le pe turtitele de ovaz, asezonand mai apoi cu sare si piper dupa gust.
Ati obtinut o gustare sanatoasa si foarte satioasa!
2.Oatcakes cu pasta de vinete – timp de preparare: 20 minute
Coaceti vanata pentru circa o ora pana devine moale, apoi decojiti-o si puneti-o in mixer cu usturoi si condimente pe gustul dumneavoastra. Ungeti apoi turtitele cu pasta obtinuta si garnisiti cu patrunjel proaspat.
Gustul vinetelor il completeaza perfect pe cel al turtitelor de ovaz!
3.Oatcakes cu frisca, piure de capsuni si migdale – timp de preparare: 15 minute
Dupa ce bateti frisca, amestecati-o cu piureul de capsuni si ornati turtitele cu crema obtinuta.
Presarati apoi restul piureului de capsuni si migdalele prajite, adaugand si bucati de capsuni proaspete la final. Astfel, va puteti bucura de un desert fresh si original gata in doar 15 minute!