Reishi Ganoderma

Reishi Ganoderma

Alergiile sunt afectiuni care declanseaza si intretin inflamatia timp indeungat. Substantele cu efect alergen ne inconjoara la tot pasul: praful si polenul, sporii de mucegai, parul animalelor de companie, substantele chimice cu roluri aromatizatoare si conservatoare din toate alimentele, acestea si multe altele sunt percepute de catre organism ca si corpi straini fata de care pornesc o intreaga reactie alergica.
In astfel de situatii celulele T helper 2 se activeaza si organismul incepe sa secrete Histamina.
Exista mai multe suplimente nutritive cu rol in mentinerea sub control a alergiilor si anumitor intolerante.
Ciupercile Reishi (Ganoderma Lucidum) fac parte dintre ciupercile cele mai vechi cultivate pentru beneficiile lor medicale. 
O caracteristica importanta a ciupercilor Reishi este efectul lor imunomodulator. Spre deosebire de substantele imunosupresive si de cele imunostimulatoare, unele deprimand hiperactivitatea iar celelalte stimuland-o selectiv,
efectul imunomodulator al ciuperii Reishi se manifesta prin echilibrarea sistemului imunitar prin stimularea unor functii simultan cu represia altora.
Aceasta actiune este asociata cu efectul adaptogen sau tonic.
Modularea sistemului imunitar cu suplimente de Ganoderma se face prin intarirea imunitatii in perioadele cu imunitate scazuta (gratie prezentei polizaharidelor din compozitie) si scaderea acesteia in perioadele de reactie exagerata (datorita acidului ganodermic).
In esenta, existenta celor doua substante cu mecanisme contrastante in aceeasi ciuperca, favorizeaza atat intarirea imunitatii (cresterea raspunsului celulelor Th1 Helper) cat si prevenirea alergiilor (prin modificarea raspunsului celulelor Th2).