Se discuta foarte mult despre indulcitori sanatosi in detrimentul zaharului nesanatos. Iata cateva sugestii din partea AlimenteSpeciale.ro

Sirop de Artar

Sirop de Artar

1. Siropul de arțar este unul dintre cele mai sănătoase și gustoase variante de îndulcitor existente în lume. Noi vă recomandăm un sirop bio Primeal, de cea mai bună calitate Siropul de artar este un produs unic deoarece gustul si culoarea sa variaza pe parcursul sezoanelor. Pe masura ce sezonul avanseaza continutul de fructoza si de glucoza al siropului de artar creste, in timp ce continutul de zaharoza se diminueaza usor.

Ca si zaharurile si celelalte componente naturale prezente in seva de artar se modfica si ele pe parcursul sezoanelor (aminoacizii, mineralele). Aceste transformari in compozitia sevei de artar antreneaza o schimbare a culorii si a gustului siropului de artar. La inceputul sezonului siropul este in general clar si gustul usor dulce (sirop de clasa Extra-Clara,Clara sau Medium – AA, A sau B). Pe masura ce sezonul avanseaza, pe atat el devine mai inchis la culoare si caramelizat (sirop de clasa Ambra sau Inchis – C sau D). Acesta este momentul in care oligo-elementele sunt prezente in cea mai mare masura in sirop. Gustul sau este mai tare si mai pregnant. Acest sirop are o savoare delicate, foarte personalizat.

PRIMEAL a selectionat un sirop de grad C pur (adica pe cel de la finalul recoltarii, mai concentrat in minerale). Este bogat in trei elemente esentiale cum ar fi: calciul, fierul si vitamina B1. El contine un surplus de magneziu, de fosfor si de vitamine din care mai ales de vitamina B2.Este un sirop natural (obtinut printr-un proces de transformare non chimic), nu este rafinat si de aceea este bogat in minerale si are un gust usor dulce.

MOD DE UTILIZARE RECOMANDAT:

Siropul de artar se utilizeaza foarte usor ca indulcitor in diferite produse de patiserie, compoturi de fructe, fructe confiate, salate de fructe, in  muesli si in iaurt. El asezoneaza in mod agreabil inghetatele si toate tipurile de clatite.Se poate folosi si pentru indulcirea cafelei. Datorita calitatilor sale energetice si revigorante este, de asemenea, folosit in cure de slabire si de epurare a organismului de primavara, asa cum ar fi, de exemplu, cura de lamaii.

Sweet Freedom Indulcitor

Sweet Freedom Indulcitor

2. Efectele negative ale consumului de zahăr sunt foarte bine cunoscute, cei mai mulți dintre noi fiind în căutarea unui înlocuitor sănătos. De acum puteti arunca absolut tot zaharul din casa! Sweet Freedom este tot ce aveti nevoie! Are gust si putere de indulcire identice cu cele ale zaharului brun

-100% natural

-produs 100% din fruct : mere, struguri, roscove

-contine cu 25% mai putine calorii fata de zahar

-se consuma cu 25% mai greu decat zaharul

-fara fluctuatii ale glicemiei

-potrivit pentru diabetici, ca parte a unei diete echilibrate

-fara culori, arome si conservanti artificiali-

-produs fara chimicale si enzime

-fara gluten si modificari genetice

-potrivit pentru vegani si vegetarieni

-realizat in UK

-23g fructoza per 100g (ca sa puteti face o comparatie – zaharul are 50g,

mierea 40g, siropul de agave 90g)

-o alternativa sanatoasa a zaharului, pentru utilizarea in : ceaiuri, cafea, smoothies, shake-uri, cu fructe, budinci, iaurt si in special, produse de patiserie sau deserturi.

Zahar de Nuca de Cocos

Zahar de Nuca de Cocos

3. Zahar din Nuca de Cocos. Ori de cate ori ar trebui sa utilizati de zahar obisnuit.Se adauga la piureuri (smoothie), bauturi reci sau calde,diverse deserturi si cereale sau se presara pe salate de fructe.O dieta variata si echilibrata si un stil de viata sanatos sunt importante.Zahar de nuca de cocos este un zahar complet natural, care se face prin racirea lichidului de la clusterele de flori foarte mici, de palmieri de nuca de cocos. Acesta are un gust de caramel si, prin urmare, reprezinta o alternativa delicioasa pentru zaharul obisnuit.Zaharul este obtinut din nectarul dulce al florilor palmierului de cocos.Odata colectat, nectarul este fiert pana devine un caramel gros, dupa care se usuca si se macina in pudra cristalizata. Poate fi utilizat pentru indulcirea bauturilor calde sau reci, sosurilor, cocktail-urilor, diverselor prajituri si deserturi. Culoarea usor bruna a acestui zahar este rezultat al faptului ca este obtinut in proportie de 100% din nectarul florilor palmierului de cocos. Zaharul din cocos PlanetBIO contine nutrienti, minerale si vitamine benefice organismului precum Potasiu, Magneziu, Zinc, Fier, Vitaminele B1, B2, B3, B6 si vitamina C.

Valoarea ridicata a antioxidantilor precum si indicele glicemic scazut (35) fac din zaharul de cocos un aliment senzational.

Zahar de Nuca de Cocos are: un indice glicemic scazut de 35 un continut ridicat de minerale (potasiu, magneziu, zinc si fier) vitamine B, 16 aminoacizi diferiti

 

Reteta: Spread dulce de cocos

1 ceasca de ulei de nuca de cocos

1 lingura de zahar de nuca de cocos

2 linguri de pulbere de Mesquite

1 lingurita de praf de vanilie

un varf de cutit de sare

 

In primul rand, trebuie sa va asigurati ca uleiul de nuca de cocos este jumatate topit. Daca nu, il topiti, prin plasarea borcanului intr-un bol de apa calda si asteptati pana se inmoaie (dar sa nu se transforme complet in lichid). Apoi punem o cana de ulei de nuca de cocos topit intr-un vas nou, adaugand zahar de nuca de cocos, praf Mesquite, praf de vanilie si sare. Se amesteca toate ingredientele cu o lingura si intinde pe paine (tort topping, peste felii de fructe). Depozitati spreadul dulce de cocos in frigider.