Indicatii pentru Nutritia Enterala:

Nutrison energy

Nutrison energy

Nutritia enterala este indicata oricarui pacient caruia nu i se poate furniza necesarul caloric si nutritiv doar printr-un aport alimentar oral si care nu prezinta contraindicatii la acest mod de alimentare.

Solutiile enterale sunt recomandate pacientilor cu risc de a fi malnutriti. Solutiile enterale sunt complete din punct de vedere nutritional, cu sau fara fibre si cu arome extrem de placute la gust.Compozitia cu ingrediente bine echilibrate ajuta la cresterea compliantei pacientilor care nu se pot hrani suficient sau de loc pe cale orala, cu alimente normale.

Fresubin original

Fresubin original

Avantajele nutritiei enterale:

– previne atrofia la nivel intestinal prin aport de substante nutritive;
– amelioreaza functia imuna a organismului cu profilaxia infectiilor;
– imbunatateste functia organelor interne;
– stimuleaza tubului digestiv favorizand digestia;
– realizeaza profilaxia ulcerului de stres;
– reduce colonizarea cu microorganisme patogene;
– stimuleaza secretia de hormoni gastrointestinali;
– respecta functia fiziologica de hranire a organismelor.

Pacientii care nu se pot hrani prin aport oral, ar trebui sa beneficieze cel putin de “nutritie enterala minima”, exceptie facand cazurile in care exista contraindicatii absolute pentru nutritia enterala.
Nutritia enterala minima are ca scop administrarea de substante nutritive la nivelul intestinului pentru a mentine integritatea si functionalitatea acestuia, ori de cate ori nutritia enterala totala nu este posibila.
Aceasta asigura doar aportul de substante nutritive pentru intestin si nu acopera nevoile nutritionale totale ale pacientului. Toate calculele nutritionale trebuiesc discutate si stabilite impreuna cu medicul specialist.

Flocare universal

Flocare universal

Cai de acces nutritie enterala:

Diete standard sau speciale este absolut necesar sa fie recomandate de catre medicul specialist, sa fie adaptate in functie de patologie si pacient;