Printre adepții regimului fara gluten, in afara celor afectati de celiachie, se numără și

Farina faina fara gluten

Farina faina  fara gluten

părinții copiilor cu sindrom hiperkinetic cu deficit de atenție (ADHD) și autism, gravidele, persoanele cu alergii sau pur si simplu persoanele care doresc sa manance mai sanatos!. Mai mult, glutenul a devenit noua „oaie neagră“ a dietelor.

Fără vreo motivație științifică, cei care țin cure de slăbire spun și ei „nu“ acestei proteine.
„Poate fi o dietă foarte sănătoasă“, explică nutriționistii, pentru că, dacă presupune mai puține alimente coapte și procesate și mai multe legume, poate contribui la o stare mai bună de sănătate, pe ansamblu.

Fara gluten

Alimente Fara gluten

În plus, cerealele-surogat precum quinoa sau hrisca au mai multe nutrimente decât făina albă rafinată. Și dacă, acum câțiva ani, alimentele fără gluten pătrundeau greu în magazine, acum nu mai sunt o raritate; Inclusiv restaurantele oferă meniuri fără gluten, iar în industrie au intrat și producători cu renume (italieni, polonezi, englezi si evident americani).