Adolescenta a renunțat să mai mănânce alimente care conțin gluten, o proteină care se găsește în toate cerealele: grâu, secară, ovăz și orz.

Fara gluten

Fara gluten

Regimul nu e ușor – glutenul e prezent nu doar în aproape fiecare fel de mâncare semipreparată din comerț ci și în medicamente sau rujuri. Dar de ce să-ți schimbi astfel viața?

Fara Gluten

Paine fara gluten

Paine fara gluten

Totul a pornit în urmă cu un an, când doctorii au descoperit că Adolescenta are o problemă de imunitate a intestinului subțire, cauzată de o reacție la o componentă a glutenului, gliadin. Singurul tratament e un regim fără gluten. Deci, la revedere pizza, înghețată, paste, dressing-uri, biscuiti etc etc.
Pentru 1.300 de români (dintre care 1.000 de copii), înregistrați oficial în statisticile Ministerului Sănătăţii cu boala celiacă (enteropatia glutenică), abținerea de la gluten e obligatorie, dacă vor să prevină disconfortul digestiv și afecțiunile intestinale pe termen lung. Dar specialiștii estimează că numărul real al persoanelor cu intoleranță la gluten (încă nedepistate) reprezintă peste 4% din populație.

Bio cereale fara gluten

Bio cereale fara gluten

„Se credea, pe vremuri, că e o boală a copilăriei. De fapt, celiachia poate fi declanșată la orice vârstă, de orice. S-a dovedit că 1 din 50 de adulți suferă de ea“, comentează Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare Bucureşti.