Cheesecake-ul poate ca este una dintre cele mai simple si gustoase prajituri, insa daca ne gandim la efectele nedorite ale lactozei sau la faptul ca e vara si ne-am dori ceva la fel de gustos, insa un pic mai racoritor si mai light, varianta vegana a acestui minunat desert este alegerea ideala. Asadar, astazi iti propunem un cheesecake vegan cu mango si capsuni.
In plus, iti mai spunem un secret, de fapt chiar doua: aceast desert este foarte simplu de preparat, iar cei mici il vor adora.
Iata cum se prepara:
Cheescake vegan cu mango si capsuni
O reteta simpla, gustoasa, racoroasa si mega-savuroasa de cheesecake in varianta vegana.
Ingrediente:
Blat
- 300 gr. biscuiti cu ciocolata fara gluten
- 5 linguri ulei de cocos
- 4 linguri sirop de agave
Crema
- 400 gr. caju crud hidratat pentru 2-3 ore
- 100 ml. apa
- Continutul a 2 pastai de vanilie
- 5 linguri sirop de agave
- 4 linguri ulei de cocos
- sucul de la jumatat de lamaie
- coaja rasa de la o lamaie bio
Topping
- 300 gr. piure de mango sau fructe tropicale
- 2-3 lingurite de agar-agar (a se citi instructiunile de pe ambalaj, cantitatea de inchegare difera de la un producator la altul)
- Optional indulcitor (daca se mai simte nevoia)
- Capsuni proaspete pentru ornat
Instructiuni:
- Pentru blat vom pune toate ingredientele intr-un robot cu lama S, pana se formeaza o compozitie farmicioasa dar cleioasa. Atentie, uleiul trebuie adus in stare lichida inainte de aceasta operatiune. Ulterior, compozitia pentru blat se modeleaza pe o forma de tort cu diamentul de aprox. 20 cm. Blatul se tine la congelator cat timp se prepara crema.
- Pentru crema procedam similar. Adaugam toate ingredientele in robotul de bucatarie sau intr-un blender de mare viteza si mixam pana totul se transforma intr-o crema fina, fina, asemanatoare celei de branza. La final se pune crema de caju deasupra blatului si, din nou, se baga compozitia la congelator.
- Pentru topping avem nevoie de un pic de foc, pentru a gelifia agar-agarul. Astfel, punem piureul de mango (fructe) intr-o cratita, adaugam 2-3 lingurite de agar-agar (de urmarit instructiunile de pe ambalaj) si aducem la fierbere. Cand incepe sa se ingroase usor compozitia, inchidem focul si o turnam peste tort. La final punem adauga pentru gust si culoare capsuni deasupra piureului de mango si dam la congelator pentru inca 1-2 ore.
- Tortul se pastreaza la frigider pentru maximum 5 zile.
Speram sa iti placa si sa il savurezi cu placere alaturi de cei dragi!
Pentru a realiza aceasta reteta ne-am folosit de urmatoarele produse:
Psssst… daca vrei sa te tinem la curent cu noile noastre articole sau retete nu uita sa ne urmaresti pe pagina de Facebook pentru o sursa zilnica de inspiratie.
Multa sanatate si inspiratie in alegeri!
Echipa AlimenteSpeciale.ro