Cheesecake-ul poate ca este una dintre cele mai simple si gustoase prajituri, insa daca ne gandim la efectele nedorite ale lactozei sau la faptul ca e vara si ne-am dori ceva la fel de gustos, insa un pic mai racoritor si mai light, varianta vegana a acestui minunat desert este alegerea ideala. Asadar, astazi iti propunem un cheesecake vegan cu mango si capsuni.

In plus, iti mai spunem un secret, de fapt chiar doua: aceast desert este foarte simplu de preparat, iar cei mici il vor adora.

Iata cum se prepara:

Cheescake vegan cu mango si capsuni

O reteta simpla, gustoasa, racoroasa si mega-savuroasa de cheesecake in varianta vegana.

Ingrediente:

Blat

Crema

Topping

  • 300 gr. piure de mango sau fructe tropicale
  • 2-3 lingurite de agar-agar (a se citi instructiunile de pe ambalaj, cantitatea de inchegare difera de la un producator la altul)
  • Optional indulcitor (daca se mai simte nevoia)
  • Capsuni proaspete pentru ornat

Instructiuni:

  1. Pentru blat vom pune toate ingredientele intr-un robot cu lama S, pana se formeaza o compozitie farmicioasa dar cleioasa. Atentie, uleiul trebuie adus in stare lichida inainte de aceasta operatiune. Ulterior, compozitia pentru blat se modeleaza pe o forma de tort cu diamentul de aprox. 20 cm. Blatul se tine la congelator cat timp se prepara crema.
  2. Pentru crema procedam similar. Adaugam toate ingredientele in robotul de bucatarie sau intr-un blender de mare viteza si mixam pana totul se transforma intr-o crema fina, fina, asemanatoare celei de branza. La final se pune crema de caju deasupra blatului si, din nou, se baga compozitia la congelator.
  3. Pentru topping avem nevoie de un pic de foc, pentru a gelifia agar-agarul. Astfel, punem piureul de mango (fructe) intr-o cratita, adaugam 2-3 lingurite de agar-agar (de urmarit instructiunile de pe ambalaj) si aducem la fierbere. Cand incepe sa se ingroase usor compozitia, inchidem focul si o turnam peste tort. La final punem adauga pentru gust si culoare capsuni deasupra piureului de mango si dam la congelator pentru inca 1-2 ore.
  4. Tortul se pastreaza la frigider pentru maximum 5 zile.

Speram sa iti placa si sa il savurezi cu placere alaturi de cei dragi!

Pentru a realiza aceasta reteta ne-am folosit de urmatoarele produse:

Caju Ecologic/BIO x 125g Niavis

Agar Agar (pudra) gelifiant x 50g Primeal

Piure de fructe – mere, pere, mango, ananas si maca x 100g Probios

 

Biscuiti din ovaz integral cu ciocolata, fara gluten x 160g Nairn’s

Sirop de agave bio x 330g Primeal

Ulei de Cocos Extra Virgin Ecologic/BIO x 200g/220ml Niavis

Psssst… daca vrei sa te tinem la curent cu noile noastre articole sau retete nu uita sa ne urmaresti pe pagina de Facebook pentru o sursa zilnica de inspiratie.

Multa sanatate si inspiratie in alegeri!

Echipa AlimenteSpeciale.ro