Zilele de canicula aproape ca ne-au taiat de tot apetitul, insa, cu toate acestea, nu trebuie sa neglijam modul in care ne alimentam in aceasta perioada ci, dimpotriva, acum trebuie sa avem mai multa grija ca oricand.

Indiferent daca esti adeptul micului dejun sau, pur si simplu, cauti o reteta dulce gustoasa, racoroasa si foarte usor de facut, aceasta budinca de chia cu siguranta te va cuceri. Si cum vedetele sezonului in materie de fructe sunt caisele zemoase si zmeura, cu ce ar fi mai potrivit sa asezonam aceasta reteta pentru a ne bucura de un adevarat boost de energie?

RETETA Budinca de chia cu caise si zmeura

Ingrediente pentru doua portii:

Mod de preparare:

  1. Semintele de chia se pun la hidratat impreuna cu laptele de cocos, amestecandu-se foarte bine inca de la inceput, pentru a se omogeniza perfect.
  2. Se lasa o ora la frigider (minimum), dupa care se adauga siropul de agave si vanilia. Daca graba nu este mare, trebuie sa stii ca budinca de chia se poate pregati si de cu seara, lasandu-se la frigider peste noapte.
  3. Pentru piureul de caise se pun in blender caisele fara samburi si 1 lingura de sirop de agave.O caisa se poate taia feliute pentru a se putea folosi ca topping ulterior.
  4. La servire se pune un strat de budinca de chia cu lapte de cocos si vanilie, un strat de piure de caise si, ulterior, se asezoneaza cu zmeura proaspata si feliute de caise.

Desigur, poti sa adaugi si cacao sau carob in budinca, daca doresti o veritabila budinca de ciocolata. De asemenea, o poti face si cu suc de zmeura sau alte combinatii de fructe. Budinca ta poate fi bicolora, multicolora si adaptata propriilor preferinte. Doar imaginatia ta este limita!

Pe langa faptul ca este foarte gustoasa, racoroasa si foarte usor de facut, aceasta budinca este, in primul rand, foarte sanatoasa. Cunoscuta ca si superaliment, datorita numeroaselor proprietati pe care le are, chia a fost folosita pentru o buna perioada de timp ca moneda de schimb in Mexic. Stiai, de exemplu, ca semintele de chia au mai multe proteine decat soia, o concentratie mai mare de acizi grasi Omega 3 decat pestele, mai mult calciu decat laptele, mai multi antioxidanti decat afinele, o cantitatea mai mare de potasiu decat bananele si, in plus, nici nu contin gluten?

De asemenea, un lucru foarte important de stiut, mai ales in aceasta perioada caniculara, este ca semintele de chia reprezinta si o sursa excelenta de hidratare intrucat absorb o cantitate de lichid mai mare de 10 ori decat greutatea lor.

Pofta buna si multa sanatate!

Echipa AlimenteSpeciale.ro