Stim bine faptul ca stilul de viata al fiecaruia dintre noi influenteaza in mod direct functionarea organismului si starea de sanatate a acestuia. Evident, aparatul reproducator si, implicit, fertilitatea si viata sexuala nu constituie exceptii de la aceasta regula generala. Ce facem, insa, daca ajungem sa ne confruntam cu astfel de probleme? Exista remedii eficiente, naturale, rapide? Din fericire, da, acestea exista, iar in cele ce urmeaza veti afla exact despre ce este vorba.

Din sumedenia de remedii pe care ni le ofera natura, am selectat astazi 5 suplimente pe care le putem considera, fara a exagera absolut deloc, de-a dreptul miraculoase in ceea ce priveste efectele pozitive asupra vietii noastre sexuale. Iata care sunt acestea:

1. Maca este o planta care creste doar in anumite zone extrem de neprietenoase ale Muntilor Anzi din Peru. Fiind cunoscuta de bastinasi pentru proprietatile sale din timpuri stravechi, radacina de maca a devenit relativ recent populara peste tot in lume pentru proprietatile sale afrodisiace si de crestere a fertilitatii. Intr-un studiu realizat in anul 2002, cercetatorii au constatat ca subiectii care au consumat timp de 12 saptamani cel putin 1.5 grame de maca au raportat o crestere semnificativa a libidoului. De asemenea, un alt studiu realizat cu ajutorul unui grup de barbati aflati sub tratament medicamentos antidepresiv (este cunoscut faptul ca medicamentele antidepresive scad libidoul) a constatat cresterea libidoului dupa administrarea zilnica a 3 grame de pudra de maca. Un alt studiu realizat de data aceasta pe un grup de femei suferind de depresie a ajuns exact la aceeasi concluzie.

2. Tribulus terrestris este o planta cu proprietati adaptogenice si afrodisiace, care creste pe tot globul in zone climatice uscate. Aceasta planta a fost folosita din Antichitate, in special in medicina traditionala chineza, pentru a reda vitalitatea si virilitatea. Dupa ce a fost pe larg studiata in Europa de Est si, drept urmare, folosita de atletii olimpici din aceasta regiune in perioada anilor ’90, Tribulus terrestris a devenit populara in toata lumea. Se considera ca Tribulus terrestris are proprietatea de a creste nivelul de testosteron, de a stimula dorinta sexuala si a creste performanta sexuala. Saponinele steroidice naturale continute de planta cresc cantitatea de hormon luteinizant (LH) si, in consecinta, nivelul de testosteron. Activtatea afrodisiaca a acestei plante a a fost evidentiata si in rezultatele unor studii pe animale care au demonstrat ca Tribulus terrestris poate produce cresteri semnificative ale testosteronului, dihidrotestosteronului si dehidroepiandrosteronului.

Tribulus terrestris

3. Suma este o alta planta a carei radacina este folosita in scop medical. Mai este cunoscuta si sub numele de ginseng brazilian, desi nu este inrudita cu adevaratul ginseng. Suma este o planta adaptogena, folosita in scopul intaririi sistemului imunitar, in tratamentul cancerului si diabetului sau in cazul problemelor de performanta sexuala la barbati. Suma actioneaza ca un puternic tonic care are capacitatea de a stimula libidoul, atat la barbati, cat si la femei. La femei, ginseng-ul brazilian a fost demonstrat ca fiind eficient in probleme ce tin de menstruatie, de infertilitate si de menopauza. Folosirea regulata a acestui supliment poate ajuta la reducerea disconfortul creat de sindromul premenstrual si la scaderea disconfortul asociat de menopauza. La barbati, suma este folositoare in probleme de sterilitate, prin cresterea cantitatii de sperma. A fost, de asemenea, demonstrata a fi de ajutor in disfunctia sexuala.

4. Ashwagandha, una din cele mai puternice plante vindecatoare ayurvedice, a fost folosita din timpuri stravechi pentru o mare varietate de probleme, dar in special pentru proprietatile sale reparatorii. In sanscrita, ashwagandha inseamna “miros de cal”, indicand faptul ca aceasta planta confera vigoarea si puterea unui armasar. Deseori, Ashwagandha este denumita ginseng-ul indian, datorita efectelor sale de reintinerire (desi cele 2 plante nu sunt inrudite). Ashwagandha este folosita cu succes pentru marirea potentei sexuale si a libidoului, atat la barbati cat si la femei. Ashwagandha este, de asemenea, folosita in India pentru a stimula producerea de sperma. Studiile arata ca efectele de intinerire ale acestei plante asupra organelor de reproducere pot duce la cresterea mobilitatii spermatozoizilor, cresterea cantitatii de sperma si la imbunatatirea performantei sexuale.

Ashwagandha

5. Shatavari este o alta planta antica ce a folosita de mii de ani pentru imbunatatirea sanatatii hormonale si a functiilor reproductive. Atat in medicina ayurvedica, cat si in cea himalayana, s-a folosit Shatavari pentru imbunatatirea fertilitatii si sanatatii aparatului reproductiv la femei, dar si pentru cresterea vitalitatii si potentei la barbati. Administrata in mod regulat, Shatavari amplifica si prelungeste excitatia sexuala si erectia. Foarte multi barbati care sufera de una dintre disfunctiile sexuale experimenteaza efecte pozitive consistente atunci cand consuma Shatavari in mod constant. Shatavari hraneste si tonifica organele reproductive feminine sporind astfel si fertilitatea. Shatavari ajuta la ameliorarea durerilor si la controlul pierderilor de sange in timpul menstruatiei. Asigura, de asemenea, producerea laptelui de san la mamele ce alapteaza. Shatavari este utila in ameliorarea simptomelor de menopauza, cum are fi bufeurile. In plus, are proprietati de echilibrare a nivelului pH-ului din vagin.

Toate cele 5 suplimente, precum si multe alte produse destinate cuplului si vietii sexuale pot fi gasite aici

Te invitam sa folosesti, cu toata increderea, produsele pe care le puteti gasi in magazinul nostru online, Alimentespeciale.ro, singurul magazin online care cuprinde alimente pentru toate nevoile speciale si pentru orice dieta.

Iata care sunt recomandarile noastre de astazi:

Maca pulbere bio x 100g Diet Food

Pudra de Tribulus Terrestris x 125g Nutrisslim

Pudra de radacina de Suma x 125g Nutrisslim

Pudra organica de Ashwagandha x 125g Nutrisslim

Pudra de Shatavari x 125g Nutrisslim

Supermix Forta masculina bio x 125g Nutrisslim

Psssst… daca vrei sa te tinem la curent cu noile noastre articole sau retete nu uita sa te abonezi la newsletter-ul AlimenteSpeciale.ro, sau sa ne urmaresti pe pagina de Facebook pentru o sursa zilnica de inspiratie.

Multa sanatate si inspiratie in alegeri!

Echipa AlimenteSpeciale.ro