Alternative pentru dieta fara gluten !
Persoanele care sufera boala celiaca sunt obligate sa elimine graul si alte fainoase care contin gluten din alimentatie.Cu ce pot fi inlocuite?
1. Lapte de cocos – cele mai multe din produsele lactate contin, din pacate adaos de faina pentru a da consistenta. Nu este o problema , insa pentru cei care au intoleranta la gluten cea mai buna variant este
laptele din nuca de cocos. “Aroma subtila si textura matasoasa face ca laptele de cocos sa fie ideal la risotto, briose, sosuri pentru paste, supe sau ca inlocuitor pentru laptele batut”, sustine yahoo shine.
2. Faina de hrisca nu contine gluten si poseda sceleasi propietati ca si faina de grau atat in aluaturi cat si in crème si sosuri.
3. Faina de chia. Originara din America de Sud , reprezinta o excelenta sursa de fibre dar si de omega 3.
4. Tapioca nu contine gluten. Este excelenta in aluaturile mai putin dense si pentru crème si sosuri.
5. Faina de mei contine o dulceata proprie care o face speciala pentru preparatele dulci. De asemenea se combina foarte bine cu faina de orez brun sau de migdale.
6. Faina de alune este perfecta pentru gustul fin si aparte care il da preparatelor dulci , pentru paine,briose, biscuiti si fursecuri.