Nutricia – Neocate LCP – Solutia sigura pentru alergii si intolerante alimentare la sugari!

Neocate LCP x 400g

Neocate LCP x 400g

Dupa ce medicul a stabilit clar diagnosticul bebelusului sau copilului mic:

  • alergie la proteinele din lapte sau
  • intoleranta la lactoza,

Avem solutia!

Dupa cum bine stim, manifestarile clinice ale celor doua situatii sunt asemanatoare si adesea usor de confundat astfel incat diagnosticul intre alergie si intoleranta la lapte a sugarului este greu de stabilit. In plus, decizia trebuie luata repede pentru a nu afecta starea generala a sugarului si a nu provoca aparitia deshidratarii si implicit a malnutritiei bebelusului sau copilului mic.


Este stiut faptul ca perioade relative scurte de hranire neadecvata ale unui sugar pot duce la dezechilibre metabolice cu consecinte grave asupra acestuia pana la afectarea diferitelor sisteme si organe, inclusiv al creierului!

In majoritatea cazurilor, ne confruntam cu 2 situatii:

  • alergia la proteinele din laptele de vaca si
  • intoleranta la lactoza.

Contrar asteptarilor, intolerantele alimentare sunt mai frecvente decat alergiile si sunt datorate imaturitatii anumitor enzime din lantul metabolic.

In cazul intolerantelor alimentare sunt mai frecvente episoadele de diaree si regurgitatii, comparativ cu alergiile.

Alergiile au manifestari mai complexe, de cele mai multe ori asociind dermatite alergice, manifestari asmatice, edeme si evident diaree, regurgitatie, scadere in greutate.
Solutia rapida pentru remiterea manifestarilor pana la identificarea cauzei este administrarea unei formule speciale non-alergenica si bine tolerata, a carui formula incearca sa pastreze cat mai mult din compozitia laptelui matern.

Dupa remiterea simptomatologiei clinice, se incearca reluarea alimentatiei cu formula delactozata si se urmareste copilul. Reaparitia simptomelor duce la schimbarea formulei cu una hipoalergenica.
Nutricia – Neocate LCP este un produs recomandat nou-nascutilor si sugarilor cu manifestari severe gastrointestinale, cu etiologie necunoscuta.
Terapia de prima intentie este instituirea unui regim alimentar adecvat si dupa aceea urmeaza refacerea dezechilibrului hidroelectrolitic prin alti compusi administrati pe cale orala sau parenterala.

Nutricia – Neocate LCP  este o formula elementa in care proteinele sunt sub forma de aminoacizi, aceestia reprezentand forma cea mai hipoalergenica, dar in acelasi timp conferind un gust similar uleiului de peste, neutru.

Pentru mai multe detalii consultati medicul pediatru si nu renuntati cu usurinta la laptele matern!